Khamis, 28 Ogos 2008

whY?

whY..?
whY..?
whY..?

huh..ape ntah..Y??? nape bila aku dh dpt sesuatu mst gedebak gedebuk dtg yg lain plak kat aku..?menyampah betul la..tyme aku tgh tgu xde pun yg dtg kat aku..bila aku dh keje aku dpt plak intvw JKR (even xdpt pun lagi..huhu)pastu dtg plak company lain pgl intvw aku...?2 3 hari lepas..abg akhmar msj 1 company qs nk org..dekat je ngan rumah aku..taipan je..so, aku terus search company tu nk tgk cane gayenyer...hq kat sabah n branch kat sini...huhu..terus aku mati harapan nk apply..tp smalam tyme aku kat ganu..aku dpt msj urgent sruh return call pasal application aku..so, aku call n baru aku tau yg company 2 suruh aku pegi intvw...tp aku xpenah hantar resume aku kat company tu...tu yg duk blegar2 kat kpale otak aku smpai skang..dia ckp aku apply tro jobstreet kot..aik??aku xde account jobstreet aku rase..dh lama aku cancel..ntah..aku pun pening2 lalat da..dh dia suruh pegi intvw..aku ckp la aku xdpt nk cuti.so, dia nk jumpa mlm n dtg kat area rumah aku ni..wah! semangatnyer dia nk aku keje..so sku janji esok mlm (maknanya malam ni la...)

td dh jumpa dia..straight 2 d point..n dia offer sama ngan gaji aku skang..n benefit lain cam biasa la...so aku pk...nk ke xnk..aku call kaknor ty cane...kak nor ckp cuba tgk ofis tu dulu cane..bz ke x nk pegi..susah nk parking x..n bla2..sama cam dedi la kak nor ni..haha.dedi pun suruh aku survey tempat tu dulu..ntah la aku pun x tau nk ke xnk..kalo nk beza..cuma dekat n jauh je...keje skang kena spend utk minyak n tol tp xley reimburse le...kat taipan dekat je..xyah byr tol..n myk kurang sket.. boleh jadik pening pk hal ni..td ty nazri..dia suruh stay je yg dh keje skang n tgu je JKR..sbb nye aku dh mcm org nomad...pindah randah keje..nnt org pk buruk pasal aku..huhu...esok aku nk ty abg akhmar n kak ayu la..diorg expert sket...xpun ty napi ke..@ ty je terus boZ aku tu...haha..boleh ke?mau d lempar aku terus smpai rumah aku..fuhh dasyatnyer...

macam mane yer???huhu tulong aku.............baik tdow!

i c u whEN i c u~

2 ulasan:

  1. fatin, yg hq kat sabah tu cmpny ape? dia nk pakai org kat cni ke kat sbh??kalo ada tau consultant or contractor vacancy kat sbh bg tau ye. nk apply jgk..

    BalasPadam
  2. tu consultant..dia nk tuk kat sini..ok nnt kalo ade pape info fatin roger..hehe

    BalasPadam

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular