Rabu, 13 Ogos 2008

paGi yAng gElap

pagi yg gelap...?apa kena mengena ngan tajuk ni...?hehe..smalam onw pegi keje dgr hotchat pasal rahsia...wah..tp xdgr smpai abes pun..n pagi td hotchat smbung pasal smalam...tp juz bagi pendapat + nasihat n apa2 jela kat slah sorg yg cal..citer yg mirip2 aku lalu..muargggg!!!

aku dpt la dgr sket yg smalam punyer..tiber2 aku sebak n air mata aku jatuh..nyampah betol la aku! pagi2 dh spoil mood aku..citernya..si lelaki @ hakimi @ B..dh nk kawen jum ni tp xtahu cane nk bgtahu kekasihnya yg nama ain @ honey...tp aku xtau la yg mana 1 hadir dulu lam idup c lelaki tu..ramai caller yg bg nasihat penah jadik n hadapi kisah tu...ingat aku sorg je...aku bleh rasa betapa hancurnya hati honey...yela...aku yg tau 'dia dh berpunya' dulu pun bleh jadi sawan..nikan honey yg baru tau...skurang2nya honey xla bengkak je spanjang r'ship tu...dh la tgh layan bleh plak c fafau n fbi pasang lagu dewa..lagi la sedey..teringat kisah aku plak...huhu..dulu dia suka sgt lagu dewa~dewi...bila ade je lgu tu bkn main smagt je dia nyanyi..masa tula aku terasa yg teramat sgt sbb aku tau lagu 2 utk awek dia..huhu..sabor jela...

aku pun setuju ngan caller2 yg bg nasihat..walaupun mulut kita kata xde lagi lelaki lam idup kita pas ni tp semua tu takdir..kita kena redha..aku pun pernah pk cam tu..smpai nk suruh je mami kawenkn aku ngan pilihan dia..n yg plg bodoh aku penah buat sgup lukakan diri sdr...smpai x opismate aku ty...nape?nk bunuh diri ke? huhu..ampun kan aku Ya Allah...smpai skang prut tu tetap aku nampak..d hati ni lagi tetap ada walau xnmpak..tp bila dgr nasihat org xpcially kak nor...baru la pkran aku tbuka...byk2 dekat kn diri ngan Pencipta kita...insyaallah..semua akan jadik baik...even kdg2 aku still tpk hal tu...tp ntah...masing2 dh ade jdoh yg dh d tetapkan..ada kemanisan sebenarnya dsebalik kepahitan tu..n sabar jugak akan memberikan seribu satu kemanisan...

tp kan...kalo aku xbgtahu kat gurl tu..maknanya dia akan tertipu seumur idup la kan..?kesian...mujur aku bgtahu..muahaha..demi kepentingan bersama..huhu...besar rupanya dunia ni...aku ingat aku sorg je yg bernasib malang lam percintaan tp sbenarnya x..ramai lagi yg senasib..hehe..

harap2 apa yg jadik semua tu dpt jadik pengajaran..sesungguhnya yg buruk itu dtg dr aku yg lemah lagi hina ni...n yg baik tu semestinya dr Penciptaku yang Maha Besar...Allah swt..aku bsyukur sgt2 sbb Allah duga aku...sbb Dia amat sygkan hambanya yg lemah ini...so, pas ni aku harap..semua akan jadi lebih baik...better...bettet n better n lastly the best!

i c u whEn i c u~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

The bittersweet to remember..
Tq :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular