Ahad, 31 Ogos 2008

31st auGust + 1st sEptEmbER 2oo8

310808 + 010808~

salam merdeka ke 51 n salam ramadhan al mubarak tuk semua.....
semoga diri x lagi d jajah ngan pemikiran yg -ve...berdiri di atas kaki sendiri...dapat menyucikan diri n mdekatkan diri dgnNYA..semoga mendapat keredhaanNYA...semoga d bulan yg mulia ni..semuanya bermula sekali lagi ngan baik..krn harapan sentiasa akan ada..

cinta yang pernah hadir d hati ni walau sekejap..biar la ia berkubur selamanya...

i c u whEn i c u~

Sabtu, 30 Ogos 2008

sEmalam~

halllluu~

huh..smalam tgh aku duk kelam kabut ngan keje2 yg melambak2..sempat lagi aku call kak ayu ty pendapat sama ada nk pegi x company baru @ x..n cam aku pk..kak ayu mst nk suruh aku cabut je sbb dia mmg tau environment kat situ..so, dh 2-0 skang..pas tu aku msj abg akhmar..aku nk call tp takut org dgr..abg akhmar pun sependapat..cabut je..skang dh 3-0..huhu..pastu tetiba jbconsult call aku..yana yg call ty aku xpe ke dia bg no tepon aku kat leman..hehe..dh lama aku senyap ngan abg leman..takut aku bgtau aku benti nam fatt dulu..aku pun terus call abg leman..dia bgtau yg bakal boz aku call ty aku..so, abg leman ngan senang hati mem'promote aku..haha..yela aku kan anak didik abg leman..mst dia ckp baik2..hehe..so..setel semua..4-0..eh silap..4-1..1 tu abg aku..dia xkasi aku benti sbb dia takut org pk aku ni suka benti2 keje..huhu..tp nazri pn ckp hal sama..so, 4-2 la ek..?hehe..watever..cam aku kene pegi je kat baru ni..tp tgu la dulu..tgk la cane sehari dua ni...

ptg..tgh2 aku duk compare drwg projek numed yg besar gedabak tu...aku dpt msj dr mrJ..huhu..dia ajak aku ajak keje kat Melaka...wat??? cane dia tau no tepon aku?cane dia tau aku nk keje lain?so, aku call kaknor..diorg baru je ckp pasal aku..dia tau sbb ade sorg kwn dia dr jkr call dia ty pasal aku sbb aku ada mintak keje..tp xtau la sape..huhu..pastu aku reply.."xpela en jamal..sy takut dh nk keje 1 company even x 1 ofis.." huhu..syg lagi dia kat aku..apa x nye..tyme aku nk benti...3 kali dia pujuk..dia suruh aku abaikan je apa yg dh jadi tu..huhu...xdapat la nk nolong mrj...hehe

pas balik keje aku pegi OU nk beli hadiah tuk baby gurl..hannah le..ingat nk g alamanda tp takut tlewat sbb nk balik ganu lagi..aku rasa aku pusing2 OU 3 4 kali tempat yg sama tp xjumpa 1 yg bkenan..masuk girl..pda..flower girl..elle..esprit..sommerset bay (betul ke aku eje nih? lantak ler...) semua x lawa n ada yg saiz besar..aku da letey..kaki aku dh sakit sbb aku pakai high heel..kebetulan betul2 dpan aku kedai vinci..haha..aku redah je beli sandal..dh lama aku xbeli kasut vinci ni..bior jela..kaki aku dh meronta2 sakit..pastu aku masuk esprit wat kali kedua baru la aku jumpa yg cantik..tyme nk bayar..bleh plak dia tunjuk aku stoking yg tgh ade promosi 1/2 price..beli la aku..pastu dia ckp lagi kalo kak tambah lagi brg2 yg regular price kak bleh dpt discount lagi brape % ntah..huhu..aku pun cari la..tp langsung x menarik phatian kau..so, aku amek 1 lagi baju hannah..pastu dia ckp lagi..ala kak..sikit je lagi bleh dpt free membership..cesssss! aku dh letih bleh lagi dia ckp2 ckp ni..malas aku layan..so, aku ckp xyah la..so aku dpt discount n 1 note book free..adei..xdpt nk upload plak baju2 hannah..len kali jela ea..huhu..

dah detel semua..aku balik..singgah kedai beli brg2 nk pose jap..n balik umah..siap2 nk balik ganu..n juz tgu abg aku call je nk gerak pegi kat dia..lam kul 12 lebih gak aku bertolak..tp aku tdow je..haha..4 lebih sampai ganu n terus sambung tdow..huhu..apa2 pun aku happy aku dh kat ganu..hehe..

i c u whEn i c u~

Khamis, 28 Ogos 2008

whY?

whY..?
whY..?
whY..?

huh..ape ntah..Y??? nape bila aku dh dpt sesuatu mst gedebak gedebuk dtg yg lain plak kat aku..?menyampah betul la..tyme aku tgh tgu xde pun yg dtg kat aku..bila aku dh keje aku dpt plak intvw JKR (even xdpt pun lagi..huhu)pastu dtg plak company lain pgl intvw aku...?2 3 hari lepas..abg akhmar msj 1 company qs nk org..dekat je ngan rumah aku..taipan je..so, aku terus search company tu nk tgk cane gayenyer...hq kat sabah n branch kat sini...huhu..terus aku mati harapan nk apply..tp smalam tyme aku kat ganu..aku dpt msj urgent sruh return call pasal application aku..so, aku call n baru aku tau yg company 2 suruh aku pegi intvw...tp aku xpenah hantar resume aku kat company tu...tu yg duk blegar2 kat kpale otak aku smpai skang..dia ckp aku apply tro jobstreet kot..aik??aku xde account jobstreet aku rase..dh lama aku cancel..ntah..aku pun pening2 lalat da..dh dia suruh pegi intvw..aku ckp la aku xdpt nk cuti.so, dia nk jumpa mlm n dtg kat area rumah aku ni..wah! semangatnyer dia nk aku keje..so sku janji esok mlm (maknanya malam ni la...)

td dh jumpa dia..straight 2 d point..n dia offer sama ngan gaji aku skang..n benefit lain cam biasa la...so aku pk...nk ke xnk..aku call kaknor ty cane...kak nor ckp cuba tgk ofis tu dulu cane..bz ke x nk pegi..susah nk parking x..n bla2..sama cam dedi la kak nor ni..haha.dedi pun suruh aku survey tempat tu dulu..ntah la aku pun x tau nk ke xnk..kalo nk beza..cuma dekat n jauh je...keje skang kena spend utk minyak n tol tp xley reimburse le...kat taipan dekat je..xyah byr tol..n myk kurang sket.. boleh jadik pening pk hal ni..td ty nazri..dia suruh stay je yg dh keje skang n tgu je JKR..sbb nye aku dh mcm org nomad...pindah randah keje..nnt org pk buruk pasal aku..huhu...esok aku nk ty abg akhmar n kak ayu la..diorg expert sket...xpun ty napi ke..@ ty je terus boZ aku tu...haha..boleh ke?mau d lempar aku terus smpai rumah aku..fuhh dasyatnyer...

macam mane yer???huhu tulong aku.............baik tdow!

i c u whEN i c u~

Selasa, 26 Ogos 2008

flY...flY...n flY

huhu...aku nk balik ganu jap lagi...kelam kabut smalam aku book tiket flight ke ganu..mujur ade agent yg byk aku deal tyme aku keje ngan jbc..asyik aku je yg pegi meetg ibai kat ganu...(ehem2..padahal suka) agent ni pun sbnarnya kwan dedi yg punyer..hehe..ingat dptla murah sket..tp hampeh je...lagi mahal ade..penah skali aku saje2 ngadu2 manja kat dedi..haha..n dedi apa lagi..terus call mr richard tu ty nape mahal sgt..actly diorg yg punyer charge yg agak mahal la..pastu terus murah skit diorg charge..aku bkn kisah pun mahal ke murah...haha sbb mrJ yg bayar..tp cuma ada rasa simpati lagi la kat mrJ tu..cewah..kunun la tu...

dh la balik ni kena bwak hannah skali..cane aku nk control dia nnt...xdpt bayang aku skang ni..mintak2 la dia ok..huhu..malam esok aku dh kena terbang sini balik..adei...letey...mujur x drive..kalo x...kecoh 1 ganu aku blik drive sdr..haha..wat can i say...huhu

so........hidup mst enJoy....lalallllaaaa...

i c u whEn i c u~

Isnin, 25 Ogos 2008

laYannnnnnnnnnnnnnnn~

jom laYann letto....1 of ma peberet band..n d best song from letto...~ruang rindu+sebelum cahaya+sandaran hati++++ these songs alwaz in ma mind...ruang rindu..every single word from dat song..ruang rindu..give me everythin'....let it be secret..;o) tp laYan dulu lagu ni...

Tak mampu melepasnya
Walau sudah tak ada
Hatimu tetap merasa masih memilikinya
Rasa kehilangan hanya akan ada
Jika kau pernah memilikinya

Pernahkah kau mengira kalau dia kan sirna
Walau kau tak percaya dengan sepenuh jiwa

Rasa kehilangan hanya akan ada
Jika kau pernah memilikinya


memiliki kehilangan...

sEtElah hujaN~

setelah hujan...tp pagi td hujan lagi..ni baru cerah..huhu..lega hati aku dpt post entry yg panjg berjela tu..lalalllaaaa...

smalam pas tgk gangstarz (xpenah2 aku tgk sbnarnya..huhu)..aku solat n terus tdo..sblum tdo..aku doa agar aku bangun ngan hati yg tenang n happy...alhamdulillah..aku happy sgt hari ni..ntah aku xtau aura apa yg ada lam diri aku nih..smalam tyme aku tgh duk karang aku nyer citer..aku sempat lagi ym ngan nazri..dia yg pertama baca blog aku kot..ntah le..haha..

even cite aku sedih2...aku mental sekejap..tp aku xla karut marut..tunggang langgang..hati aku tetap ceria..aku still boleh gelak2 tgk gangstarz ngan my bro..bleh tumpang skaki ckp ngn mami tyme dia call mami..hehe..main2 ngan hannah yang dh staun hari ni...happy birthday cayang hannah...tgu cekteh bg present ea..nnt kita balik ganu celebrate kat sana weekend ni...huhu..besnyer ibu hannah nk wat mkn2...hehe..

huhu..aku curik tulang tulih blog ni..haha..jgn marah ye en bOz...nnt smbung lagi...

i c u whEn i c u~

Sabtu, 23 Ogos 2008

wah!! beshhhhhnyer..


hari ni hari sabtu..aku xkeje..besnyer..n ngan bangga nye aku nk bgtau...yg aku masak spesel ari ni..muahaha..(cam jahat je gelak)..menu aku tuk ari ni xlai x bukan...paprik campur + telur dadar + kerang rebus..huhu..letey aku tunggang langgang kat dapur tuh...nk tgk apa jadik..?tarrraaaaaaaaa..


paprik campur aku...fuhh! besh giler..


kerang rebus bsama air lada...ehem2


telur dadar yg xrupa telur dadar..haha

amacam?ada yg meleleh air liur x?hehe..tp belum rasa lagi..haha..belum cuba belum tau haaa...nk kata terer x la terer aku nih tp boleh la nk bg perut kenyang..n yg penting nk ikat perut suami (bila la nk ada suami nih...huhu)aku ngan air tangan aku katakan...hehe...

xley pjg2 cerita bab makan ni..nnt over weight plak..even tgk gambar je..wakaka..

i c u whEn i c u~

Jumaat, 22 Ogos 2008

corEtan pagi haRi...

wah! pagi betul aku bangun...hehe...gud mownin' malaysia...hehe..seharian smalam aku xbtenet..pepagi buta ni plak aku nyebok nk btenet..huhu..aku baca blog ~cinta milo ais~ n aku bminat firman Allah swt...

" dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. dan (ingatlah) Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu) sedangkan kamu tidak mengetahuinya "

Surah Al Baqarah ayat 216.


may b apa yg aku alami benar cam firman kat atas..tp aku manusia biasa..yg mampu berdoa dpermudahkan segalanya...agar d buka hati n jalan tuk aku..may b hati aku still ada titik hitam yg sengaja @ x sengaja ttinggal d hati aku...xpelah..apa yg jadik 1 dugaan tuk aku..Allah syg aku tuk aku beringat akan hari mati aku..

kelmarin..aku ada dpt email dr pn mai yg tgh bsedih sbb pemergian ayah tercinta(Al Fatihah buat arwah) n happy dgn kdatgn org baru lam hidup pn mai n en amin...nila rahmat dr Allah swt...pergi dgn pengganti...email sempena khadiran Ramadhan al Mubarak..so, aku fwd kat suma list name email aku...moga2 kesilapan aku thdap sesama manusia yg sengaja @ x sengaja...d maafkan semua...aMin..

i c u whEn i c u~

Rabu, 20 Ogos 2008

suMthin' 2 sharE bcOz shaRing is caRing..ritE?

huhu..sesambil aku layan blog2 nih..baca citer blog org..aku dpt email dr mr nazri..hehe..ari ni his birthday..happy birthday bro..n ni email yg aku upload kat sinih...laYannnnnnnnnn~

The Donkey attitude:

One day a farmer's donkey fell down into a well. The animal cried piteously for hours as the farmer tried to figure out what to do. Finally, he decided the animal was old, and the well needed to be covered up anyway; it just wasn't worth it to retrieve the donkey.



He invited all his neighbours to come over and help him. They all grabbed a shovel and began to shovel dirt into the well. At first, the donkey realized what was happening and cried horribly. Then, to everyone's amazement he quietened down.

A few shovel loads later, the farmer finally looked down the well. He was astonished at what he saw. With each shovel of dirt that hit his back, the donkey was doing something amazing. He would shake it off and take a step up.



As the farmer's neighbours continued to shovel dirt on top of the animal, he would shake it off and take a step up. Pretty soon,
everyone was amazed as the donkey stepped up over the edge of the well and happily trotted off!

MORAL of the story :
Life is going to shovel 'dirt' on you, all kinds of 'dirt'. The trick to getting out of the well is to shake it off and take a step up. Each of our troubles is a steppingstone. We can get out of the deepest wells just by not stopping, never giving up! Shake it off and take a step up. Life is our greatest Teacher!



Remember the five simple rules to be happy:

1. Free your heart from all evils (especially selfishness and hatred) -
Learn to Forgive and Forget and move on with goodness of heart.

2. Free your mind from all unhappiness and worries - so that there is no fear,
no anxiety and no sorrow - Learn to Live Life instead of worrying about Life.

3. Have contentment and Love then learn to appreciate
what you have in Life more and more.

4. Be willing to share and help via your willingness to Give more.

5. Avoid having Expectations that can make you miserable.
(Expect to be appreciated; to be Loved; to be promoted;
to be treated as equal... etc.

i c u whEn i c u~

20082008

20082008...nice kan..1st tyme aku perasan yg taun lpas punyer..20072007..tu pun kak nor bgtau..dia pun tau sbb mrJ yg tjuk sbb kawan2 dorg bgtau..huh..byk nye rantai cite ni..haha..tp aku lam mood yg xberapa hapy kot..tp aku mcm biasa je..haha.happy lagi..cuma mood je la..ntah..byk benda kena pk smpai xtau apa lagi nk pk..

ermm...xpela..20082008 aku abadikan tarikh ni sbg my new life..skang aku nk fokus kerja aku je..haha..tp bila aku ckp camtu kat rae..dia kata 'dh 3 kali atin kata gitu'..haha..ntah le..aku tiba2 jadik tawar hati ngan suma ni..sejak aku kembali mental teringat dia..betul kata kak nor..'mayb bila kita sedih...n tyme tu ada org caring ngan kita..2 yg kita wat keputusan tburu2..' betul tu kata akak..skang aku dh rasa yg cari pengganti bkn jalan tbaik...tp kalo x ada hal yg aku rasa xbleh setel..aku boleh nk cuba lagi..tp dh tlambat..dari aku hidup makan diri je...baik aku lepas semuanya...huhu...

so..i'm happy wif my new life rite now...lalalllalaaa

i c u whEn i c u~

Isnin, 18 Ogos 2008

sEsungguhnYa...........

aku cuti arini..huhu..emergency leave le pulak...awal2 dh cuti..so,aku layan la ym...ym ngan aboo rae..nazri..kecik kejap..n kak nor..aku wat msj kat ym..i'm single vs i'm not single..huhu..rae ckp aku boye..boye tine..jahat tol la..chat ngan kaknor plak...dia cite opis kena pecah..huhu..sian mr j...sabar ye mr j...hehe..nazri plak bagi aku lagu sesungguhnya..ni versi ramai2 yg nyanyi..ada mawi..rabbani..etc..so..laYannnnnnnnnnn....

Sesungguhnya

Sebenarnya hati ini cinta kepada Mu
Sebenarnya diri ini rindu kepada Mu
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa cinta masih tak hadir
Tapi aku tidak mengerti
Mengapa rindu belum berbunga

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu takkan ber bunga

Ku cuba menghulurkan
Sebuah hadiah kepada Mu
Tapi mungkin kerana isinya
Tidak sempurna tiada seri

Ku cuba menyiramnya
Agar tumbuh dan berbunga
Tapi mungkin kerana airnya
Tidak sesegar telaga kauthar

Sesungguhnya walau ku kutip
Semua permata di dasar lautan
Sesungguhnya walau ku siram
Dengan air hujan dari tujuh langit Mu
Namun cinta tak kan hadir
Namun rindu tak akan berbunga
Jika tidak mengharap rahmat Mu
Jika tidak menagih simpati
Pada Mu ya Allah

Tuhan hadiahkanlah kasih Mu kepadaku
Tuhan kurniakanlah rinduku kepada Mu
Moga ku tahu
Syukur ku hanyalah milik Mu


insaf...insaf..

i c u whEn i c u~

lalalallllaaaa~


huhu..baru dpat aku menepek kat sini..asyik xsempat je...so, cite ttunggak la tuk post kali ni..haha...

episod 1...
16.08.08/sabtu

ari ni ada reseption tuk belah cousin aku kat dewan tabung haji..actly kitorg lambat sampai sbb wrong info..huhu..so, aku terlepas la cite2 b4 sesi makan..huhu..kitorg sampai tyme semua dh sebok mkn..cuak je...merosakkan majlis je...haha...tema utuk wedding ni kaler lite purple..lite purple ke baju aku tuh..??huhu...so, aku juz bleh letak pic ni jela...cam biasa..(yg lain kat fotopages aku ye...huhu)


then, pas balik dr wedding tu..ktorg singgah jalan ipoh(kalo xsilap aku) survey sanitary appliances (cewah...mentg2 lam bq title ni ada..haha) tuk rumah aku kat ganu..huhu..xsempat le beraya ngan rumah baru...asyik tgendala je keje c tukang tu..dh bigboz dtg kl je..tp kelako je sume pakai baju yg ayu2...dh setel balik umah le...letey da.....

episod 2...
17.08.08/ahad

ari ni sume rilek2 je..nk pegi rumah pengantin nyebok2 sana xjadik sbb dedi dh balik ganu...hehe..so, after lunch kitorg gerak pegi sacc dulu sbb nk beli baju raya esoh+baju tuk wedding kakak bettu...huhu..aku je yg xbeli lagi sbb 4 psg lagi kain aku yg belum bjahit..so, aku pk rilek r dulu..xpun nnt beli baju siap je..kn senang...hehe..ni aksi2 yg xterlampau aku nk tunjuk..hehe..

erm...byknyer kain..ntah bila la nk sold out kn?


ni lagi berlambak2..huh..rambang mata aku d buatnyer..


wah! cantik kan..?glamour gitu...


lagi dan lagi...julingan mata..haha


blue+pink..da great colour rite..? (aku minat gold+lavender/pink~wah!cantik banget)

pas esoh n mami borong kat gulatis...kitorg pegi alamanda plak..huhu..abeskan masa ngan family..da best therapy for me...

da bomb gurls~


hannah wif her levis n new shoe..;o)


3 of me~


xtreme of me...?

~tammat~

i c u whEn i c u~

Jumaat, 15 Ogos 2008

bluRrrrrrrrrrrrrrrrrr!

erm...aku pening!!! aku dlm dilema..poblem dtg lagi! menyampah nye aku!!! aku xde tmpat nk ngadu..aku segan nk citer kat kaknor..tyme ofis je aku gelak2..tupun sbb budak2 laki usik aku..kalo x..jgn harap la...

aku bukak ym..tgk nazri ada..aku pun ajak la nazri main game..tgh2 main game..aku terasa nk ngadu kat dia...sbb aku tau dia mmg bagus..budak yg baik..aku tau.dia aad baca blog aku . sure la dia tau pasal aku..bila ty dia ckp tau tp xberapa paham mana 1 ujung mana 1 pangkal..aku pun citer la sket kat dia..dh lega sket aku rasa skang...

aku perlu masa yg banyak n ruang yg luas! masa untuk muhasabah diri aku balik..mohon petunjuk dariNya..tiap masa aku mintak permudahkan segala urusan aku...nazri ckp jgn putus asa lam berdoa..yup! aku xpenah putus asa...sbb aku tau hanya Dia yg boleh tolong aku..aku tau aku d uji lagi..aku manusia biasa...aku still xmampu lupakan dia..sbb itu aku xleh nk fokus skang ni...aku xtau nape suma ni dtg lagi...aku xtau nape byg dia dtg lagi...aku letih..aku bosan ngan suma ni...aku benci org paksa aku...jgn salah kan aku bila aku wat 1 keputusan yg x dsukai...beratnye suma ni Ya Allah..

Ya Allah bagila aku kesabaran yg tinggi...permudahkanlah urusan aku Ya Allah..Jika sesuatu yg baik itu telah dtetapkan utkku..dpt memberi kebaikan utkku..agamaku..duniaku..kesudahan urusanku pada masa kini & akan dtg..permudahkanlah untukku Ya Alah...namun sekiranya ia bukan utkku..tetapkan aku perkara yg baik2 Ya Allah..dan jadikan lah aku hamba yg redha dgn anugerah Mu..Ya Allah...amin...yarabbal 'alamin...

huhu..asyik2 sedih je...gud nite..

i c u whEn i c u~

Rabu, 13 Ogos 2008

paGi yAng gElap

pagi yg gelap...?apa kena mengena ngan tajuk ni...?hehe..smalam onw pegi keje dgr hotchat pasal rahsia...wah..tp xdgr smpai abes pun..n pagi td hotchat smbung pasal smalam...tp juz bagi pendapat + nasihat n apa2 jela kat slah sorg yg cal..citer yg mirip2 aku lalu..muargggg!!!

aku dpt la dgr sket yg smalam punyer..tiber2 aku sebak n air mata aku jatuh..nyampah betol la aku! pagi2 dh spoil mood aku..citernya..si lelaki @ hakimi @ B..dh nk kawen jum ni tp xtahu cane nk bgtahu kekasihnya yg nama ain @ honey...tp aku xtau la yg mana 1 hadir dulu lam idup c lelaki tu..ramai caller yg bg nasihat penah jadik n hadapi kisah tu...ingat aku sorg je...aku bleh rasa betapa hancurnya hati honey...yela...aku yg tau 'dia dh berpunya' dulu pun bleh jadi sawan..nikan honey yg baru tau...skurang2nya honey xla bengkak je spanjang r'ship tu...dh la tgh layan bleh plak c fafau n fbi pasang lagu dewa..lagi la sedey..teringat kisah aku plak...huhu..dulu dia suka sgt lagu dewa~dewi...bila ade je lgu tu bkn main smagt je dia nyanyi..masa tula aku terasa yg teramat sgt sbb aku tau lagu 2 utk awek dia..huhu..sabor jela...

aku pun setuju ngan caller2 yg bg nasihat..walaupun mulut kita kata xde lagi lelaki lam idup kita pas ni tp semua tu takdir..kita kena redha..aku pun pernah pk cam tu..smpai nk suruh je mami kawenkn aku ngan pilihan dia..n yg plg bodoh aku penah buat sgup lukakan diri sdr...smpai x opismate aku ty...nape?nk bunuh diri ke? huhu..ampun kan aku Ya Allah...smpai skang prut tu tetap aku nampak..d hati ni lagi tetap ada walau xnmpak..tp bila dgr nasihat org xpcially kak nor...baru la pkran aku tbuka...byk2 dekat kn diri ngan Pencipta kita...insyaallah..semua akan jadik baik...even kdg2 aku still tpk hal tu...tp ntah...masing2 dh ade jdoh yg dh d tetapkan..ada kemanisan sebenarnya dsebalik kepahitan tu..n sabar jugak akan memberikan seribu satu kemanisan...

tp kan...kalo aku xbgtahu kat gurl tu..maknanya dia akan tertipu seumur idup la kan..?kesian...mujur aku bgtahu..muahaha..demi kepentingan bersama..huhu...besar rupanya dunia ni...aku ingat aku sorg je yg bernasib malang lam percintaan tp sbenarnya x..ramai lagi yg senasib..hehe..

harap2 apa yg jadik semua tu dpt jadik pengajaran..sesungguhnya yg buruk itu dtg dr aku yg lemah lagi hina ni...n yg baik tu semestinya dr Penciptaku yang Maha Besar...Allah swt..aku bsyukur sgt2 sbb Allah duga aku...sbb Dia amat sygkan hambanya yg lemah ini...so, pas ni aku harap..semua akan jadi lebih baik...better...bettet n better n lastly the best!

i c u whEn i c u~

Isnin, 11 Ogos 2008

last nitE~

erm...terlepas nk cite pasal 080808..cantik kan?rami gak yg org kawen tyme ni..n x lupa tuk kawan aku shiedah..selamat pengantin baru..sian shiedah nk sgt aku balik tp xdpt..huhu sori ya..yela..cousin aku pun nikah 080808..tp aku xdpt pegi pun sbb kn dh keje..hehe..majlis akad nikah diorang kat balai islam shah alam..n last nite yg resepsi pihak pompuan kat dewan felda perdana...tp rombongan kitorg xramai sgt sbb semua sebok keje n skolah..next week baru gempak kot..ntah le aku...

mcm susah je kawen ikut protokol ni..tp cam best je..hehe..tetamu vip yg dtg mlm 2 prof engku aziz..naib cancelor UM (ntah lupa nama).. dato pahamin rejab (pakcik c pompuan)..n yg lain xberapa nk ingat..tp kebanyakn dr UM..nk tau sbb apa..?sbb diorg ni benih UM..sepupu aku under UM belajat kat jepun..amek electrical engineering n c pompuan amek law kat um..mc mlm tu ckp nk dpt cinta...belajarla kat UM..ye ea...? ntah..aku xblaja kat sana..kalo ketemu d ofis xbleh ke...?haha

xlupe pose2 aku kat sana dh upload @ myfotopages..huhu..promote sket..

ni gambar wedding 2..



haha 1 cukup la...hehe..k la nite~

i c u whEn i c u~

Sabtu, 9 Ogos 2008

lalalllalala~ bawaKu tErbang

Mata Ke Mata..
Ke Hati..
Hati ke Hati..
Hati Hati..

Bibir Ke Bibir..
Bicara Janji..
Janji Ke Janji..
Jadi Hujan…

Rindu ke Rindu..
Termimpi mimpi..
Hari Ke Hari..
Nanti di nanti..
Menanti Pasti..
Pasti Disisi..
Sisiku Kini..
Ternanti nanti..

Bila diceritakan tentang cinta
Segalanya muncul sekelip mata
Semuanya di depan matanya dia
Makan tidur pun tak lena

Dia… cinta…
Dia… sayang…
Aku… dicinta…
Aku… disayang…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya..

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Kita berdua kian bermesra
Rindu makin membara
Kita berdua bermain kata
Pasang surut tak endah

Dia… cinta…
Dia…. sayang…
Aku…. dicinta..
Aku… disayang…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya…

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya

Mata hati jiwaku…
Seluas langkah di
Sebesar cubisan
Namun segitiga bermuda

Ku ganti sungai merah
Dengan darahku
Rinduku meragutkan
Kehangatan cinta kita

Mungkin tidak sehebat mana
Ku di pertikaikan kasih
Ku bukan tempat dua ketiga
Di hati ku cuma kau yang satu
Seterusnya nyatanya hanya
Dirinya jiwanya
Jiwa ku rentas benua
Warna angkasa cinta
Cintalah kamu…

Kamu yang bawa ku terbang
Kamulah jua yang membawa cinta
Ke jalannya…

Kamu yang bawa ku terbang
Ke bintang kejora cinta kita
Kekal untuk selamanya


i c u whEn i c u~

Khamis, 7 Ogos 2008

nEw.....

wah!! lama gak x menepek kat sini ye..xde mood nk cite bebanyak kot..hehe..1st week of August...minggu yg baru tuk aku pas sbulan aku menyepikan diri..haha..kdg2 penantian 2 satu penyeksaan..tp kdg2 penantiaan 2 memberikan kemanisan yg x terkata..cewah! tp betul..aku setuju...sbb semua 2 mmg tjadik lam hidup aku..even not totaly 'bout maself..hehe.. sbnrnya kisah abg aku la..so aku jadikkan dat story as milestone for me ;o) smpaikan my cousin ckp kat abg aku..'nila hikmat bersabar...skang dh melimpah ruah rezeki 2...' Alhamdulillah..aku pun tompang sekaki gembira..haha..ada udang d sebalik mee ni..huhu..

n skang..aku pun sama gak kot..tp xde la cam abg aku tu..dpt gak aku keje ngan consultant balik..huhu..tp yg xbestnya..idup aku kembali sesak n letih..actly company ni x-opismate JBC aku dh keje kat situ..tp skng dia pun dh cabut pegi johawaki..dia dh ckp opis 2 ade 2 benda je yg xbest...huhu..bior aku jela yg tau...tp keje kat situ mmg mewah..mewah...??? erm..arap2 la aku bleh simpan duit byk2..tyme kat jbc pun aku mewah gak dpt tp....ntah ke mana la ilang nyer kan...hehe ;o)

skang awal pagi aku dh kena kuar..takut stuck kat tol 2..huh! menyampah gak le aku rutin gini..for d time being...tpaksa la aku berkorban apa saje..redah jam epal pegi keje tu..wat? jam epal..huhu~ d memories alwaz there....;o)

tp aku dh 2 ari mc..dh memang tulah aku kot..asal masuk keje baru mst mc..huhu...yela..tyme aku jdik bkn org islam jap..(hehe..jahat betol la aku) mst gastrik aku tsengih2 muncul..dh le 1st day mcm org lumpuh je rasa..adei..dh nasib badan jadik pompuan kot..hehe..tp smalam aku ok je pegi amek don kat pilah sbnarnya..actly aku dh kuar pun pegi keje td..tp tgh2 jalan bleh plak mata aku bpinar2 nk muntah..so, aku patah la balik..dh le tgu kat tol punyer la lama..nk pengsan je rase..terus p klinik n dpt la mc..haha..

arap2 aku bleh control emosi aku..smpaikan c nazri pesan kat aku..jgn tukar keje lagi..haha..n c aboo rae pun pesan keje molek2...baik boz! tp aku keje ni aku still x inform kat kak nor..huhu..segan le nk citer...huhu..xper..nnt aku citer gak..cukup la bcerita...tata~

i c u whEn i c u~

Jumaat, 1 Ogos 2008

saLam israk mikraj

ari ni 29 rejab 1429 masihi...rejab dh hampir ke penghujung...sempat la aku pose sunat rejab..n ari gak hari israk mikraj..salam israk mikraj ;o)so, aku nk upload kiash israk mikraj sket..hehe...tp aku amek dr link ni jela... http://www.al-azim.com/~beringin/agama/israkdanmikraj.htm

PERISTIWA ISRAK DAN MIKRAJ

Sempena bulan Rejab yang banyak keberkatannya ini, ruangan Sudut Agama menyorot peristiwa Israk dan Mikraj yang berlaku pada 27 Rejab, setahun sebelum Hijrah. Penerangan yang diberikan adalah bersifat sepintas lalu, dan dicadangkan agar anda merujuk kepada ahli agama yang benar dan bertauliah seperti ustaz atau guru yang berkenaan bagi mendapatkan fakta dan huraian selanjutnya.

Ringkasan Peristiwa Israk Dan Mikraj

Sebelum Israk dan Mikraj

Rasulullah S.A.W. mengalami pembedahan dada / perut, dilakukan oleh malaikat Jibrail dan Mika'il. Hati Baginda S.A.W.. dicuci dengan air zamzam, dibuang ketul hitam ('alaqah) iaitu tempat syaitan membisikkan waswasnya. Kemudian dituangkan hikmat, ilmu, dan iman.ke dalam dada Rasulullah S.A.W. Setelah itu, dadanya dijahit dan dimeterikan dengan "khatimin nubuwwah". Selesai pembedahan, didatangkan binatang bernama Buraq untuk ditunggangi oleh Rasulullah dalam perjalanan luar biasa yang dinamakan "Israk" itu.

Semasa Israk ( Perjalanan dari Masjidil-Haram ke Masjidil-Aqsa ):

Sepanjang perjalanan (israk) itu Rasulullah S.A.W. diiringi (ditemani) oleh malaikat Jibrail dan Israfil. Tiba di tempat-tempat tertentu (tempat-tempat yang mulia dan bersejarah), Rasulullah telah diarah oleh Jibrail supaya berhenti dan bersembahyang sebanyak dua rakaat. Antara tempat-tempat berkenaan ialah:

i. Negeri Thaibah (Madinah), tempat di mana Rasulullah akan melakukan hijrah.
ii. Bukit Tursina, iaitu tempat Nabi Musa A.S. menerima wahyu daripada Allah;
iii. Baitul-Laham (tempat Nabi 'Isa A.S. dilahirkan);

Dalam perjalanan itu juga baginda Rasulullah S.A.W. menghadapi gangguan jin 'Afrit dengan api jamung dan dapat menyasikan peristiwa-peristiwa simbolik yang amat ajaib. Antaranya :

§ Kaum yang sedang bertanam dan terus menuai hasil tanaman mereka. apabila dituai, hasil (buah) yang baru keluar semula seolah-olah belum lagi dituai. Hal ini berlaku berulang-ulang. Rasulullah S.A.W. dibertahu oleh Jibrail : Itulah kaum yang berjihad "Fisabilillah" yang digandakan pahala kebajikan sebanyak 700 kali ganda bahkan sehingga gandaan yang lebih banyak.

§ Tempat yang berbau harum. Rasulullah S.A.W. diberitahu oleh Jibrail : Itulah bau kubur Mayitah (tukang sisir rambut anak Fir'aun) bersama suaminya dan anak-anaknya (termasuk bayi yang dapat bercakap untuk menguatkan iman ibunya) yang dibunuh oleh Fir'aun kerana tetapt teguh beriman kepada Allah (tak mahu mengakui Fir'aun sebagai Tuhan).

§ Sekumpulan orang yang sedang memecahkan kepala mereka. Setiap kali dipecahkan, kepala mereka sembuh kembali, lalu dipecahkan pula. Demikian dilakukan berkali-kali. Jibrail memberitahu Rasulullah: Itulah orang-orang yang berat kepala mereka untuk sujud (sembahyang).

§ Sekumpulan orang yang hanya menutup kemaluan mereka (qubul dan dubur) dengan secebeis kain. Mereka dihalau seperti binatang ternakan. Mereka makan bara api dan batu dari neraka Jahannam. Kata Jibrail : Itulah orang-orang yang tidak mengeluarkan zakat harta mereka.

§ Satu kaum, lelaki dan perempuan, yang memakan daging mentah yang busuk sedangkan daging masak ada di sisi mereka. Kata Jibrail: Itulah lelaki dan perempuan yang melakukan zina sedangkan lelaki dan perempuan itu masing-masing mempunyai isteri / suami.

§ Lelaki yang berenang dalam sungai darah dan dilontarkan batu. Kata Jibrail: Itulah orang yang makan riba`.

§ Lelaki yang menghimpun seberkas kayu dan dia tak terdaya memikulnya, tapi ditambah lagi kayu yang lain. Kata Jibrail: Itulah orang tak dapat menunaikan amanah tetapi masih menerima amanah yang lain.

§ Satu kaum yang sedang menggunting lidah dan bibir mereka dengan penggunting besi berkali-kali. Setiap kali digunting, lidah dan bibir mereka kembali seperti biasa. Kata Jibrail: Itulah orang yang membuat fitnah dan mengatakan sesuatu yang dia sendiri tidak melakukannya.

§ Kaum yang mencakar muka dan dada mereka dengan kuku tembaga mereka. Kata Jibrail: Itulah orang yang memakan daging manusia (mengumpat) dan menjatuhkan maruah (mencela, menghinakan) orang.

§ Seekor lembu jantan yang besar keluar dari lubang yang sempit. Tak dapat dimasukinya semula lubang itu. Kata Jibrail: Itulah orang yang bercakap besar (Takabbur). Kemudian menyesal, tapi sudah terlambat.

§ Seorang perempuan dengan dulang yang penuh dengan pelbagai perhiasan. Rasulullah tidak memperdulikannya. Kata Jibrail: Itulah dunia. Jika Rasulullah memberi perhatian kepadanya, nescaya umat Islam akan mengutamakan dunia daripada akhirat.

§ Seorang perempuan tua duduk di tengah jalan dan menyuruh Rasulullah berhenti. Rasulullah S.A.W. tidak menghiraukannya. Kata Jibrail: Itulah orang yang mensesiakan umurnya sampai ke tua.

§ Seorang perempuan bongkok tiga menahan Rasulullah untuk bertanyakan sesuatu. Kata Jibrail: Itulah gambaran umur dunia yang sangat tua dan menanti saat hari kiamat.

Setibanya di masjid Al-Aqsa, Rasulullah turun dari Buraq. Kemudian masuk ke dalam masjid dan mengimamkan sembahyang dua rakaat dengan segala anbia` dan mursalin menjadi makmum.

Rasulullah S.A.W. terasa dahaga, lalu dibawa Jibrail dua bejana yang berisi arak dan susu. Rasulullah memilih susu lalu diminumnya. Kata Jibrail: Baginda membuat pilhan yang betul. Jika arak itu dipilih, nescaya ramai umat baginda akan menjadi sesat.


Semasa Mikraj ( Naik ke Hadhratul-Qudus Menemui Allah ):

Didatangkan Mikraj (tangga) yang indah dari syurga. Rasulullah S.A.W. dan Jibrail naik ke atas tangga pertama lalu terangkat ke pintu langit dunia (pintu Hafzhah).

i. Langit Pertama: Rasulullah S.A.W. dan Jibrail masuk ke langit pertama, lalu berjumpa dengan Nabi Adam A.S. Kemudian dapat melihat orang-orang yang makan riba` dan harta anak yatim dan melihat orang berzina yang rupa dan kelakuan mereka sangat huduh dan buruk. Penzina lelaki bergantung pada susu penzina perempuan.

ii. Langit Kedua: Nabi S.A.W. dan Jibrail naik tangga langit yang kedua, lalu masuk dan bertemu dengan Nabi 'Isa A.S. dan Nabi Yahya A.S.

iii. Langit Ketiga: Naik langit ketiga. Bertemu dengan Nabi Yusuf A.S.
iv. Langit Keempat: Naik tangga langit keempat. Bertemu dengan Nabi Idris A.S.
v. Langit Kelima: Naik tangga langit kelima. Bertemu dengan Nabi Harun A.S. yang dikelilingi oleh kaumnya Bani Israil.

vi. Langit Keenam: Naik tangga langit keenam. Bertemu dengan Nabi-Nabi. Seterusnya dengan Nabi Musa A.S. Rasulullah mengangkat kepala (disuruh oleh Jibrail) lalu dapat melihat umat baginda sendiri yang ramai, termasuk 70,000 orang yang masuk syurga tanpa hisab.

vii. Langit Ketujuh: Naik tangga langit ketujuh dan masuk langit ketujuh lalu bertemu dengan Nabi Ibrahim Khalilullah yang sedang bersandar di Baitul-Ma'mur dihadapi oleh beberapa kaumnya. Kepada Rasulullah S.A.W., Nabi Ibrahim A.S. bersabda, "Engkau akan berjumapa dengan Allah pada malam ini. Umatmu adalah akhir umat dan terlalu dha'if, maka berdoalah untuk umatmu. Suruhlah umatmu menanam tanaman syurga iaitu LA HAULA WALA QUWWATA ILLA BILLAHMengikut riwayat lain, Nabi Ibahim A.S. bersabda, "Sampaikan salamku kepada umatmu dan beritahu mereka, syurga itu baik tanahnya, tawar airnya dan tanamannya ialah lima kalimah, iaitu: SUBHANALLAH, WAL-HAMDULILLAH, WA LA ILAHA ILLALLAH ALLAHU AKBAR dan WA LA HAULA WA LA QUWWATA ILLA BILLAHIL- 'ALIYYIL-'AZHIM. Bagi orang yang membaca setiap kalimah ini akan ditanamkan sepohon pokok dalam syurga". Setelah melihat beberpa peristiwa lain yang ajaib. Rasulullah dan Jibrail masuk ke dalam Baitul-Makmur dan bersembahyang (Baitul-Makmur ini betul-betul di atas Baitullah di Mekah).

viii. Tangga Kelapan: Di sinilah disebut "al-Kursi" yang berbetulan dengan dahan pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah S.A.W. menyaksikan pelbagai keajaiban pada pokok itu: Sungai air yang tak berubah, sungai susu, sungai arak dan sungai madu lebah. Buah, daun-daun, batang dan dahannya berubah-ubah warna dan bertukar menjadi permata-permata yang indah. Unggas-unggas emas berterbangan. Semua keindahan itu tak terperi oleh manusia. Baginda Rasulullah S.A.W. dapat menyaksikan pula sungai Al-Kautsar yang terus masuk ke syurga. Seterusnya baginda masuk ke syurga dan melihat neraka berserta dengan Malik penunggunya.

ix. Tangga Kesembilan: Di sini berbetulan dengan pucuk pokok Sidratul-Muntaha. Rasulullah S.A.W. masuk di dalam nur dan naik ke Mustawa dan Sharirul-Aqlam. Lalu dapat melihat seorang lelaki yang ghaib di dalam nur 'Arasy, iaitu lelaki di dunia yang lidahnya sering basah berzikir, hatinya tertumpu penuh kepada masjid dan tidak memaki ibu bapanya.

x. Tangga Kesepuluh: Baginda Rasulullah sampai di Hadhratul-Qudus dan Hadhrat Rabbul-Arbab lalu dapat menyaksikan Allah S.W.T. dengan mata kepalanya, lantas sujud. Kemudian berlakulah dialog antara Allah dan Muhammad, Rasul-Nya:

Allah S.W.T : Ya Muhammad.
Rasulullah : Labbaika.

Allah S.W.T : Angkatlah kepalamu dan bermohonlah, Kami perkenankan.
Rasulullah : Ya, Rabb. Engkau telah ambil Ibrahim sebagai Khalil dan Engkau berikan dia kerajaan yang besar. Engkau berkata-kata dengan Musa. Engkau berikan Dawud kerajaan yang besar dan dapat melembutkan besi. Engkau kurniakan kerajaan kepada Sulaiman yang tidak Engkau kurniakan kepada sesiapa pun dan memudahkan Sulaiman menguasai jin, manusia, syaitan dan angin. Engkau ajarkan 'Isa Taurat dan Injil. Dengan izin-Mu, dia dapat menyembuhkan orang buta, orang sufaq dan menghidupkan orang mati. Engkau lindungi dia dan ibunya daripada syaitan.

Allah S.W.T : Aku ambilmu sebagai kekasih. Aku perkenankanmu sebagai penyampai berita gembira dan amaran kepada umatmu. Aku buka dadamu dan buangkan dosamu. Aku jadikan umatmu sebaik-baik umat. Aku beri keutamaan dan keistimewaan kepadamu pada hari qiamat. Aku kurniakan tujuh ayat (surah Al-Fatihah) yang tidak aku kurniakan kepada sesiapa sebelummu. Aku berikanmu ayat-ayat di akhir surah al-Baqarah sebagai suatu perbendaharaan di bawah 'Arasy. Aku berikan habuan daripada kelebihan Islam, hijrah, sedekah dan amar makruf dan nahi munkar. Aku kurniakanmu panji-panji Liwa-ul-hamd, maka Adam dan semua yang lainnya di bawah panji-panjimu. Dan Aku fardhukan atasmu dan umatmu lima puluh (waktu) sembahyang.

Selesai munajat, Rasulullah S.A.W. di bawa menemui Nabi Ibrahim A.S. kemudian Nabi Musa A.S. yang kemudiannya menyuruh Rasulullah S.A.W. merayu kepada Allah S.W.T agar diberi keringanan, mengurangkan jumlah waktu sembahyang itu. Selepas sembilan kali merayu, (setiap kali dikurangkan lima waktu), akhirnya Allah perkenan memfardhukan sembahyang lima waktu sehari semalam dengan mengekalkan nilainya sebanyak 50 waktu juga.

Selepas Mikraj

Rasulullah S.A.W. turun ke langit dunia semula. Seterusnya turun ke Baitul-Maqdis. Lalu menunggang Buraq perjalanan pulang ke Mekah pada malam yang sama. Dalam perjalanan ini baginda bertemu dengan beberapa peristiwa yang kemudiannya menjadi saksi (bukti) peristiwa Israk dan Mikraj yang amat ajaib itu (Daripada satu riwayat peristiwa itu berlaku pada malam Isnin, 27 Rejab, kira-kira 18 bulan sebelum hijrah). Wallahu'alam.

(Sumber : Kitab Jam'ul-Fawaa`id)

Kesimpulannya, Peristiwa Israk dan Mikraj bukan hanya sekadar sebuah kisah sejarah yang diceritakan kembali setiap kali 27 Rejab menjelang. Adalah lebih penting untuk kita menghayati pengajaran di sebalik peristiwa tersebut bagi meneladani perkara yang baik dan menjauhi perkara yang tidak baik. Peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah dan takut kepada kekuasaan-Nya.

Seandainya peristiwa dalam Israk dan Mikraj ini dipelajari dan dihayati benar-benar kemungkinan manusia mampu mengelakkan dirinya daripada melakukan berbagai-bagai kejahatan. Kejadian Israk dan Mikraj juga adalah untuk menguji umat Islam (apakah percaya atau tidak dengan peristiwa tersebut). Orang-orang kafir di zaman Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam langsung tidak mempercayai, malahan memperolok-olokkan Nabi sebaik-baik Nabi bercerita kepada mereka.

Peristiwa Israk dan Mikraj itu merupakan ujian dan mukjizat yang membuktikan kudrat atau kekuasaan Allah Subhanahu Wataala. Allah Subhanahu Wataala telah menunjukkan bukti-bukti kekuasaan dan kebesaran-Nya kepada Baginda Sallallahu Alaihi Wasallam.


Mafhum Firman Allah S.W.T. : "Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al-Masjidil Haram ke Al-Masjidil Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat."
(Surah Al-Israa': Ayat 1).

renung2kan n selamat beramal...(cam ustaz kat radio era la plak)


n ari gak 1st Aug..dh bulan lain..aku start bulan ni ngan hapy..semestinya..hehe...n harap xde lagi apa2 yg mduga akal jadik kat aku..simple2 2 ok la lagi..harapnya

hari ni gak hannah kena pegi nursery sbb aku xde ari ni..hehe..sume marah antar dia sane..dh 2 nk wat cane...yg plg emo mstla nekwan hannah..adei..suare cam nk nangis je bla aku call pas amek hannah..haha..yela..hannah tiba2 senyap jadi baik..nekwan apa lagi...abes akak kena lecture d mami..muahaha...smpai umah hannah lain plak..takut kot..huhu..

so, semua dh kembali normal..mlm ni nk blik ganu...weeehuuuuuu~ seronok nye...sok aku xyah pegi intvw sok...yey2..ari ni pn dh 2 skali gus..pagi yg dh smgu lpas panggil n ptg baru smalam call..next week aku kembali bkerja...wakakaa....alhamdulillah..d 1st person i told....tarraa..my luvly mom la...hehe..td balik dr intvw pagi pun aku dpt brita gumbira..ade surat intvw jkr tp kat ganu la plak..even baru intvw aku happy la gak..hehe..dh lama aku tgu..spatutnya aku kena report kat JPA pas abes study..tp aku memandai je keje lain..tiba2 kena byr balik biasiswa aku 2 mampuih..so blik ganu ni pun nk setel semua yg bkaitan la...
k la..ready 2 go....na na na ganu kite...;o)

i c u whEn i c u~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular