Rabu, 31 Disember 2008

antaRa

~antara hujan dan air mata~

-antara hati dan perasaan-

*haPpy nEw yEar


piEcEs of mE~

Isnin, 29 Disember 2008

Ahad, 28 Disember 2008

UiTM di hati~

saLam~

wahahahaa... skema tol tajuk tuh.. yela rini aku pegi sana nk reg adik aku si esoh ni.. sbg kakak yg amat baik kan... kena la teman... hihihi *giler pasan* dr smalam lagik adik aku duk kecoh hal ni sbb dia baru je tau dpt.. mlm smalam amek flight balik ganu n pagi td dtg balik sini... hohooho tersangat la kecoh dia tu... yela sume benda yg penting kat ganu.. dh le sbelum nk pegi sana kecoh dulu carik org yg boleh sahkan sijil dia.. last2 p terus sana n member dia ckp xyah pon.. adei.. nk je aku bg kaki aku ni.. hehehee.. nk cepat aku lalu la ikot hway exit kat bukit raja... tempat aku men2 dulu hehehhee.. lorr.. dh len la... lalu ikot apa ntah nama menatang tuh... yg byk kabel2 tuh... dh siap bangunan tuh.. huhu.. dh beza giler sec 7 skang... huhuu... yela tyme aku duk sana xde lak tmpat2 yg best aku bleh pegi selain jusco bukit raja n sec2 + 7 tu je... hahahhaa..

tyme adik aku nk reg tuh kemain la dia nih... asyik nk suh aku je... nk ty tu suh aku... ty ni suh aku... sampaikan nk lekat pic dia sdr pun suh aku... nk je aku ty dia sape yg nk belajar nih... tp sian la gak kan...huhuu *baik kan aku wahahahaha* tu pasal dia siang2 dh ckp nk ajak aku je pegi reg tuh... kalo dia ajak akak @ abg aku... sure dia kena pegi sorg2 tyme reg tuh... xleh la nk manja2 ngan aku... hihihi.. nk wa cane kan.. tyme dia daddy xdapat nk dtg teman dia reg... huhuhu.. tyme aku lagik best... sume daddy n abg aku yg wat jugak... wahahhaa.. sbbnya aku bukan dpt UiTM pon.. aku dpt QS kat UTM tp ngan selambe je aku tukar... hohoho cam U tu aku punyer je kan... kihkihkih... dh sume setel balik ler... wat pe lagik sana kan.. cam biasa.. 1 kemestian.. menepek pic sdr... aku saje mengediks2 depan umah pas balik dr uitm tuh... hahahahaa *giler glemer*

gediks wif zorro


sekian, tamat ;o)

piEcEs of mE~

Jumaat, 26 Disember 2008

happY birthday my hEro~

happy 60th birthday to mr ABDULLAH IBRAHIM...my luvly dad..
may ALLAH bless u
i'm very proud of u daddy
u're my hEro
i'll give u d best present next year... ahahhahahhaah

Khamis, 25 Disember 2008

mochalatte

salam

hohoho..meri kismes buat sume yg beragama natal...hahhaha... <--- 1st tyme wish ni... rini ada santa telah mengajak aku kuar pegi jenjalan carik pasal kat ou.. dh tau rini cuti, sure la penuh sesak kan.. tp redah aje... wahahahahaa.. nk carik parking sekian hal jgk le... pastu dh masuk ou sume pegi solat dulu... ewah2.. kali ni seb baik santa tu yg bitau dulu mau p surau.. erkk... kira ok la kan... pastuh si santa dh lapar kot... terus p terkam tmpat makan... n yg paling tharu... tmpat yg tersangat2 le dia nk pegi penuh ye... wahahahhaah *aku gelak lam hati jela* hehhehee.. then pegi le kat len... masuk shakey's pizza sbb xde org kot.. nk tgu org amek order aku rasa sempat la aku becerita 1 buku... pastu nk tgu mknan dtg 1 buku lagi.. pastu dpt mknan je tanpa minuman n sudu 1 buku lagi...hohoo.. last2 blah je.. baik kan kami hehhehee... pastu terus mcarik lagik... smpai la kat t.g.i friday.. bukan tgv ye wahahhaha... *aku mengong* kami pun order la bagai... wahahhahaa.. aku rasa xleh nk sambung je citer ni.. adei... aku dgn bangga order mocha latte.. tp org tuh ckp yg tu dessert.. so aku nk tukar la kan.. tp si santa dgn yakin ckp xpe...wahahhaahhaha.. tgk lam menu tu mmg best giler n cam besar je... hahhahaa.. dh sampai sume kecuali air aku jela xde sbb dessert kan.. so tpaksa la aku curik air santa sbb aku dh haus giler... yela.. brapa buku aku dh terbit tuh... ahahhahaha... pas sudah sume so ngan yakin si santa suh bg dessert tuh.. sampai2 je... msg2 cam terkesima... aku tahan je nk gelak... mocha latte aku siyes cam x apa yg aku kami gambarkan... wahhahahhaaaa... aku cuba tahan gelak sbb xnk ar nnt kecoh 1 kedai tu dgr aku gelak.. adei... pengalaman tol la... pasni aku ckp makan kat kedai mamak pun xpe... wahahhahahhahaa... marilah kt gelak reramai... hahahhahah.. nway, thanx to santa.. hehhehee

*belajar dari kesilapan....
piEcES of mE~

Rabu, 24 Disember 2008

mengintai bintang-bintang di langit

Setiap hariku tulis
Yang Ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan ... padamu....
Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Kepada tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jikaku tak padan denganmu
Tapi ku berjanji
Kau juita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maaf aku yang terlanjur merindu
Didalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku....

Menyanyi dan bisikkanlah sayang
Baiknya kau dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapatku lelapkan mata...
Mengkhayalkanmu, bermimpikanmu sepanjang malamku...

mengintai langit
coco

Isnin, 22 Disember 2008

warkah tuk matahari...

warkah tuk matahari...

warkah usang buat matahari...
pengantara bisu yang tak pasti...
agar matahari terus setia...
setia dikala siang menjelma...

warkah tuk matahari...


piEcEs of mE~

Sabtu, 20 Disember 2008

gagap vs juling

bila si gagap bercakap dengan si juling... hilang kegagapan si gagap... *wink*
terima kasih si juling kerana tahan menunggu si gagap mhabiskan 1 ayat.. *wink wink*
semoga si juling terus memandang ke arah utara *wink wink wink*

sekian wink wink ;o)


piEcEs of mE~

Jumaat, 19 Disember 2008

bila gagap sedar dia gagap...

saLam~

bila gagap sedar dia gagap... complicated kan..?? huh...

sekian, itu saja.

*bila juling mintak blog ni d apdet..hahahaha

piEcEs of mE~

Khamis, 18 Disember 2008

boNuzzz wooooo

saLam~

entry kali special tuk encik u sbb suka sgt sebut bonuz kat aku... yela mentang2 aku baru je keje n xdpt BONUS n dia sedang bsenang lenang ngan family... baru dpt BONUS katakan... hehhehee..
p/s tuk encik u...ingat2 la bagi makan ikan yer... lalalalalaaa..

if announce... "there will be no BONUZ for this year" ...
what we shall do..??





















AND IF STILL NOTHING HAPPENS....SO, WHAT TO DO ???????????? ????????




kihkihkihkih....cian budak ni... so sweet kan sume pic ni.. nak ciom je rase...hihihihi.. thanx to pn mai yg fwd email ni...lalallaaa

*kepada si juling selamat mjulingkan diri di dalam gua yeay! ;o)

piEcEs of mE~

Rabu, 17 Disember 2008

huhu...swEet ;o)

When a GIRL...
...answers ' I'm fine ' after a few seconds ... she is not at all fine.

...stares at you she is wondering why you are lying.

...lays on your chest .. she is wishing for you to be hers forever.

...wants to see you everyday... she wants to be pampered.

...says ' I love you ' .. she means it.

...' I miss you ' .... no one in this world can miss you more than that.


Life only comes around once make sure u spend it with the right person ....


Find a guy...

...who calls you beautiful instead of hot.

...who calls you back when you hang up on him.

...who will stay awake just to watch you sleep. Wait for the guy who... kisses your forehead.

...Who wants to show you off to the world when you are in your sweats.

...Who holds your hand in front of his friends.

...Who is constantly reminding you of how much he cares about you and how lucky he is to have you.

...Who turns to his friends and says, ' That's her!! '


*thanx incik wawa yg bagi email ni...hehehhee.. tp yg meraban aku dh buang ;o)

piEcEs of mE~

Selasa, 16 Disember 2008

ikan Emas~

saLam~

aku mmg dh berazam bangun awal sperti msg kat atas tuh...huhu.. yelar.. aku kena tunjuk yg aku mmg pekerja bagus kat boz aku tuh dan jugak kat org yg mulut dh tgeget kerengga... hahahaaa.. dan jugak pagi ni aku kena pegi site lagik sbb ada cpc inspection no2.. tp nasib mmg xmyebelahi aku la.. aku wat hal lagik... huhu... tapi bukan salah aku... aku memang berkobar2 nk pegi... tp tulah... benda dh jadik kn... tp aku mimpi lagi semalam.. yg ni sgt best.. tp aku terpk...erkkk sape lak org tuh...??? *aku pening* hahhahaaa.. mimpi je la weh!!!
so, skang aku duk tsadai jela kat umah... bukan best pun... ecececceeee.. wahahhaaa.. insyaallah sok ok.. huhu..

*tetiba pk nk bela sesuatu... ikan emas ke.. erkkk?? ikan emas??? lalalallalaaa

piEcEs of mE~

Isnin, 15 Disember 2008

kEmbali kE alam yanG nyata ;o)

saLam~

huh..setelah hampir 2 minggu aku menjadik pekerja contoh semasa ketiadaan boz aku yg pergi honeymoon d obe c..wakakkakaaa.. akhirnya boz aku balik jua.. dh le aku xtau dia masuk rinih.. mujur aku ada keje kat KPM amek LA tuk pojek kat HQ.. kwang3.. fuhh naseb.. hehheee... n petang td lak.. kul530pm aku still ada kat ofis.. n ada la mulut2 yg dgigit kerengga kot sound.."aih ada lagik?" n aku jawab "nape?xcaya ke? baru je mggu lepas balik awal dh kecoh" bla..bla..bla..huhuhu.. n sempat jugak aku bg sedas kat dorg tuk ilang rasa gatal kat mulut dorg tuh... lalallalaaaa.. *aku baik ikut keadaan k*

dh le smlam aku boleh tdo lama gilerr...pecah rekod tuh... adei.. penat betol badan.. smpaikan aku rasa byk betol mimpi.. berapa round ntah.. tp yg aku ingat dua jer.. n yg 1 tu jadik betol weh.. aku jmp betol senior aku kat JBC dulu kat KPM.. huhuuu.. n yg 1 lagi mmg xbest! huhuuu.. harap2 xbetol yg tuh... tp pg tu jugak ada org call aku ty pasal tuh.. huh... apakah ini? suratan atau kebutalan...? huhuhu... xnakkkkk!!!

*wink...kembali ke alam yang nyata ;o)

piEcEs of mE~

Sabtu, 13 Disember 2008

aku masih...

saLam...

fuhh...rini aku bangun awal giler...belom kul 6am aku da terpacak kat iron board.. huhu biasa la keje last minit.. dh le aku tdo lam kul 1 jugak la pas menunggu seorang ahli lembaga pengarah yg xmuncul2 pas janji akan balik makan kul 10.. bak kata encik u...lupa nk tanya kul 10pm @ 1oam.. huhu.. so persidangan scr otomatik tpaksa dbatalkan... sambil2 chat.. aku mcarik peta ke sekolah sultan apa ntah kat bank negara.. mujur la ada gps bgerak yg tolong...hehehhee.. thanx ye gps bgerak n kawan gps bergerak.. tp aku xsesat sbb abg aku sudi nk anto n tgu sampai siap... lallalalaaaa... best tol abg aku... mmmuah2 bjuta2 kali... ahhahahahaaaa.. balik dh tghari.. so aku kena la masak plak kat abg aku (bukti untuk encik u yg aku tau siang ikanggg) yela xkan nk bior abg aku masak la... cian la dia.. dh le sanggup teman aku.. so, aku jadila adik yg tersangat baik dlam merentas jambatan tuk jadik isteri solehah lak *ermm ayat cam agak poyos* masa tu mata aku dh tahap apa ek.. mata bundar kaca alahai berkaca-ayat feberet makcik... xseswai lak.. kalo yg ni... mata yg bundar dah jd kuyu merah lg ayu-ayat ni baru dcipta semalam oleh dot dot dot.. hahahhaaa..lama betul nk boleh siapkan ayat tu... smpaikan aku rasa 2 3 kali appear ... typing *jgn marah yer tuan empunya badan* tp lam duk ngantuk aku sempat lagi chat.. hehehee.. akhirnya kecundang jugak.. aku tdo sekenyang2 nye bak kata incik jiang yg juling.. wahahaha

sekian aku merapu..huh

*aku masih menantikan panggilan itu......

piEcEs of mE~

aku masih...

saLam...

fuhh...rini aku bangun awal giler...belom kul 6am aku da terpacak kat iron board.. huhu biasa la keje last minit.. dh le aku tdo lam kul 1 jugak la pas menunggu seorang ahli lembaga pengarah yg xmuncul2 pas janji akan balik makan kul 10.. bak kata encik u...lupa nk tanya kul 10pm @ 1oam.. huhu.. so persidangan scr otomatik tpaksa dbatalkan... sambil2 chat.. aku mcarik peta ke sekolah sultan apa ntah kat bank negara.. mujur la ada gps bgerak yg tolong...hehehhee.. thanx ye gps bgerak n kawan gps bergerak.. tp aku xsesat sbb abg aku sudi nk anto n tgu sampai siap... lallalalaaaa... best tol abg aku... mmmuah2 bjuta2 kali... ahhahahahaaaa.. balik dh tghari.. so aku kena la masak plak kat abg aku (bukti untuk encik u yg aku tau siang ikanggg) yela xkan nk bior abg aku masak la... cian la dia.. dh le sanggup teman aku.. so, aku jadila adik yg tersangat baik dlam merentas jambatan tuk jadik isteri solehah lak *ermm ayat cam agak poyos* masa tu mata aku dh tahap apa ek.. mata bundar kaca alahai berkaca-ayat feberet makcik... xseswai lak.. kalo yg ni... mata yg bundar dah jd kuyu merah lg ayu-ayat ni baru dcipta semalam oleh dot dot dot.. hahahhaaa..lama betul nk boleh siapkan ayat tu... smpaikan aku rasa 2 3 kali appear ... typing *jgn marah yer tuan empunya badan* tp lam duk ngantuk aku sempat lagi chat.. hehehee.. akhirnya kecundang jugak.. aku tdo sekenyang2 nye bak kata incik jiang yg juling.. wahahaha

sekian aku merapu..huh

*aku masih menantikan panggilan itu......

piEcEs of mE~

Jumaat, 12 Disember 2008

tEman tErulung~

Bila bertaut senyuman
Mata berlirikan,
Memancarkan keluhuran,
Cerah kesederhanaan mu,
Seindah kejujuran mu.

Detik seia sejiwa,
Terungkap setia,
Tiada upaya sepi,
Mata kudup penantianku,
Hadirnya teman sejati.

Melangkah kita menjejak mimpi,
Bahgia berdiri dengan mu di sisi,
Harapan kita meniti hari,
Sentiasa seiring.

Paling agung teman terulung,
Tenunan emas sayap hidup ku
Tak ingin ku undur bertamu,
Bertakhta teguh,
Ke akhir waktu

teman terulung
by
anuar zain

*dis song special to kasEh n Encik u... thanx to be there... sayang kamu... mmmuah!

piEcEs of mE~

enjoy d prEsEnt to its fullEst~

hana-kimi~

1 lagi citer yg aku baru khatam...adei... mduga akal betol nk abes.. ni la aku yg liat betol nk tgk citer yg bjela2 nih... bleh citer tu yg tgk aku tdo dulu... wakakkaaa.. ari ni aku wat sesi marathon.. aku nengok 6 episodes je... hahhahaaa.. tu pun tsangkut2 aku nk nengok... hehhheee.. wah... dah 2 citer yg aku tgk rini happy ending je... *aku suka* huhuuu.. mula terbayang kemunculan prince charming aku... wawaaaaaa... bila la yer nk muncul... adessss... hahahhahaaa... *aku poyos lagik* hehhehee.. berangan xsalah kan? *wink* tp yg last eposide sadis betol.. kira aku sempat la jugak sedekahkn air mata tyme nk abes *aku touching* tp aku mmg suka ending citer ni... *berangan lagik* hahahhaaa... cukup2... jgn berangan lagik yer... lalallalalaaa ;o)

*enjoy d prEsEnt to its fullEst!

piEcEs of mE~

Khamis, 11 Disember 2008

i likE hapPy Ending~

sutEra maYa....

cite yg aku follow dr awal...kiranya lam 98% la kot aku tengok... hehehhee.. gilerr best.. citer yg penuh kelembutan.. kepura2an.. kebencian.. kejahatan.. kebaikan... n macam2 la.. aku bg 4.5* dr 5*.. huhu.. xleh bg full la nnt kembang terus xde motivasi wat citer.. aku suka tol tgk fasha sandha tu.. dr awal smpai akhir... pandai tol blakon kn.. kat luar pun mst pandai blakon kn? yela... pelakon katakan... *wink* walaupun dia berubah jadik jahat tp aku tetap x bencik dia (tuk citer tu jela..hehehhe). tp yg aku betul2 suka citer ni sbb setiap keburukan yg dcipta semestinya ada balasannya kan? cash je dapat kan..? huhu.. dr segi tuh wat aku rasa insaf.. kita ni hanya meminjam seketika nikmat yg dbagi... buat aku kembali bsemangat... *aku poyos* kembali bkobar2 menghabiskan saki baki idup aku ni ngan sesuatu yg sgt sempurna.. sambil mencarik cinta sejati *wink* n aku betol2 happy sbb aku dh x bmusuh ngan sesapa.. tp aku xtau la kalo ada org yg xsuka aku... apa aku boleh buat selain memaafkan *aku x bsalah* lalallalaa...

*i like happy ending *mmuah*

piEcEs of mE~

Rabu, 10 Disember 2008

i luv u all... mmuuuaaahhhh!!!!

saLam...

kuasa rajin apdet baru muncul... lalalalalaaaa... kiranya citer ttunggak la yer.. ahad lepas kn ari lahir aku ngan abg aku... actly kami bukan la twin.. ada yg ty kami ni twin kah... huhu.. tarikh je sama tp taun len2 la... n kebetulan dat day.. kitorg ada suma 1 family... hehehhe hari plg best aku rasakan... yelar... mana x nya.. mst ada je yg tcicir sorg.. mummy pepagi dh nyanyi hapy besday kat aku...wakakkakaa... n kepada yg wish kat aku jutaan mekasih aku ucapkan.. buat kaseh yg sudi call pagi tuh wish kat fitri.. siap wat entry tuh lagi... mekasih byk2.. buat encik u yg jugak wish kat fs n blog nih.. thanx ye encik u... n tuk yg dh d beri free consultation n last2 baru tau besday aku jugak thanx a lot... hehhehe... n tuk semua la.. cayang korang semua...

n malam tu kitorg kuar dinner.. aku ngidam nk mkn yg bakar2.. tp byk kedai yg tutup.. last2 pegi restoran terapung (aku lupa nama wakakakaka) kat situ pun xde apa yg bleh d bakar kecuali ikan kerapu... adei... lantak la... angin kuat tol mlm tu... mujur aku xpakai mini skirt... kalo x free show tuu... wahahahhahaha

hannah plak yg over ;o)


aesya wif burfday boy yg sgt gumuk skang *wink*


masih menunggu sebahagian lagi ;o)


burfday gurl *wink*


sponsored by easya


my luvly mom n dad ;o)


hannah wif her ibu n ayah ;o)


*i luv u all... mmuuuaaahhhh!!!!

piEcEs of mE~

Ahad, 7 Disember 2008

*wink*

happy birthday to my luvly bro... mohd naqiyuddin..
n happy birthday to fatin arina too.. *wink*
to my bro: may Allah bless u n be a very gud person...
p/s: jgn lupa adiah yer... lallalalaa
to myself: wish me luck!

Jumaat, 5 Disember 2008

mEnumpang kasEh org~

saLam~

entry kali ni hanyalah menumpang kaseh org...lalalalalaa.. lembuqurban groups. hahahahaha...mmg lawak tol la.. tp ada yg ttgl tu sbb sent msg aku dh set 20 msgs je yg bleh simpan.. dorg la penawar hati aku skang... inilah kami... dpenuhi gelak ketawa.. inilah kami... xde nk berpura2 membuat sesuatu... xde nk berpura2 inginkan sesuatu *wink*

*incik u dtawan mam besau... ;o)

piEcEs of mE~

matahari itu...hujan itu...pelangi itu...

saLam~

huhu... bleh kalut plak aku rini... pas maghrib aku kuar pegi tempat yg plg tinggi... yela nk lepas tensi kn.. huhu... duk kalut2 siap nk kuar bleh plak aku ttgl tepon tu... tepon yg selama ini xpenah duk jauh ngan aku... wahahahahaa.. sempat la aku excercise ktk wondow soping... d best therapy kan kak tie...hehehehee.. aku pegi ngan mummy n esoh.. mmg best! gelak je keje.. msg2 sume ada je yg terkena... yg plg banyak tentulah mummy yg kena d kami... hahahahaha *mintak ampun* dh balik n smpai umah terus terjah makanan... hahahaha masing2 lapar n penat duk pusing2 + gelak2... dh makan terus on9.. kot2 dpt cekup kaseh @ encik u.. tetiba je encik u sergah aku... kaseh xde lak... n baru la aku tau yg ada seorg insan ni takut aku terasa... sbb dia msg x berbalas... cane aku nk reply yang oii.. aku d tgk tepon ada 6 msg... wahahahaa... adei... glemer lak aku tyme aku x bawak tepon ni yer... *malu2 kucing la aku tetiba* tp yg plg penting aku rasa dh lepas suma yg duk lam kpala otak ni... aku gelak td lam kete smapai kuar air mata.. hahahahaaha... kuat tol penangan tu kan...? cuma cebisan2 tu tetap ada kot... huhu... nk wat cane...

*hidup xkan indah tanpa matahari...hujan...pelangi...

piEcEs of mE~

Khamis, 4 Disember 2008

aku tetap aku

saLam~

jari2 aku menari atas keyboard kepunyaan ofis..wahhahaha.. giler best keje gini.. tetiba aku rasa nk sgt post entry ni.. padahal biasa aku akan tgu balik umah je.. tetiba mood aku melayang ntah ke mana sejak smalam.. tbawak2 plak ari ni... huhu.. skang aku rasa aku kembali tsedar dr mimpi.. aku rasa aku dh bdiri di atas kaki aku sdri.. aku syukur krn ada org skeliling aku yg baik... jauh mahupun dekat... mereka yg sudi bkongsi cerita.. macam2 lagi.. tp skang aku sedar.. kdg2 org2 itu hanya memakai topeng je.. ntah la.. aku pun xtau nape.. mayb diorg jeles ngn aku kot.. terpulang la.. aku mmg xde hutang ngan org pon.. skang aku lebih senang berkawan... berkawan dgn sesapa saja.. dan aku sudah penat melayani kerenah org2 itu.. aku mula menyampah.. tapi aku sedar aku xboleh berperasaan begitu.. *huhu mintak ampun* tp arini aku betul2 down yg teramat sgt.. *tolong aku weh* betul kan Allah itu Maha Adil.. aku dberi sesuatu yg berharga... namun dsebaliknya aku jugak di uji sebegini... adei... sesak tol nafas aku skang... nk je aku duk kat tmpat tinggi2 pastu mjerit sekuat hati... memaki hamun semua orang itu.. org2 yg hanya bertopeng dgn aku! tp aku x di ajar buat begitu.. mummy n daddy aku x ajar aku begitu... aku busan.. aku letey ngan suma ini.. kemanakah hilangnya keikhlasan itu.. keikhlasan yg aku jugak hulurkan lam setiap persahabatan itu... cuma aku harap cukupla suma itu... huhu.. menyesal pun x gunakan.. jadikanlah itu sbg pengalaman...

*aku tetap aku...

piEcEs of mE~

Rabu, 3 Disember 2008

thanx to my good fren...

saLam~

pagi td bangun je tdo aku tgk ada msg dr mr nazri..dia bagi pic yg aku suh dia lukis... hehehehee... pas aku post entry pic aku tuh sesorg pun suh lukis pic dia...hehhee.. thanx ye nazri.. u're my fren... forever n ever fren... yey... n dia dpt 1 lagi tugasan... huhu...


sebelum


selepas


*thanx again to mr nazri... well done fren!

piEcEs of mE~

Selasa, 2 Disember 2008

pLz don't stop d rain

I don't know where I crossed the line
Was it something that I said
Or didn't say this time
And I don't know if it's me or you
But I can see the skies are changing
In all the shades of blue
And I don't know which way it's gonna go

If it's gonna be a rainy day
There's nothing we can do to make it change
We can pray for sunny weather
But that won't stop the rain
Feeling like you got no place to run
I can be your shelter 'til it's done
We can make this last forever
So please don't stop the rain

Let it fall, let it fall, let it fall
Please don't stop the rain
Let it fall, let it fall, let it fall
Please don't stop the rain

I thought that time was on our side
I've put in far too many years
To let this pass us by
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
And I don't know which way it's gonna go

If it's gonna be a rainy day
There's nothing we can do to make it change
We can pray for sunny weather
But that won't stop the rain
Feeling like you got no place to run
I can be your shelter 'til it's done
We can make this last forever
So please don't stop the rain

Let it fall, let it fall, let it fall
Please don't stop the rain
Let it fall, let it fall, let it fall
Please don't stop the rain

Oh we'rea little closer now
And finally what life's it's all about
Yeah I know you just can't stand it
If things don't go your way
But we've got no control over what happens anyway


*let it fall...

aku & diRimu

Tiba saatnya kita saling bicara
Tentang perasaan yang kian menyiksa
Tentang rindu yang menggebu
Tentang cinta yang tak terungkap

Sudah terlalu lama kita berdiam
Tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
Memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

Duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
Perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
Dan kini hanya ada aku dan dirimu
Sesaat di keabadian

Jika sang waktu kita hentikan
Dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan

Meleburkan semua batas
Antara kau dan aku, kita

aku & dirimu....

Isnin, 1 Disember 2008

t.a.g

1) do you think you're hot?
>owh definitely not for d time being cause i want to be hot mama yeay..hahahaha

2) upload ur favourite picture of u..



3)Why do you like that picture?
> bcause it juz candid! i luv it!

4)When was the last time you ate pizza?
>last three weeks… with don..abg ngah n kakcik at home sweet home ;o)

5)The last song you listened to?
>mimpi yang sempurna by peter pan..

6)What are you doing right now besides this?
>watching hana-kimi..hohohoooo

7)What name would you prefer besides yours?
>of course only my name... ;o

8)TAG?
>Oppssss…totally lost! hahahhahaa.. so d next Q cannot proceed...lalallalalaaa

Ahad, 30 November 2008

konfius

saLam~

smalam aku pegi kuala kangsar... pu3 ogy's wedding.. aku pegi ber4.. aku..along..an n ikram.. 1st tyme naik myvi tuh... wahahahahahaha.. mai xjadik pegi last minute sbb tgh bawak perut... xlarat... lgpun amin outstation pegi tioman.. dzu n wawa lak dr utara... racing be2 ye wawa n dzu... hehhee.. kul 9 lebih gak aku smpai umah...

masing2 kekenyangan & bgosip pasai kisah chenta ogy...hehehee ;o)

amek berkat ;o)

*hahahaaaa...ramai lak yg konfius ngan panggilan tu yer... smpai masa akan dceritakan.;o)

piEcEs of mE~

Jumaat, 28 November 2008

2nd tymE~

saLam~

2 hari ni.. huru hara tol fs aku ngan kaseh... actly aku ngn encik U sgt2 suka pic kaseh tuh... kebetulan encik U guna pic kaseh kat fs dia... so aku pun tepk nk letak gak... nnt bila kat top fren kaseh ada 2 pic dia.. niat aku saja nk happykan kaseh... tp x taula dia suka x...huhu... sume kawan2 aku pun duk jenguk2 fs aku...ramai lak tu...adei... lawak tol la... n yg marah pun ada sbb kaseh guna pic aku... yela aku x la lawa cam kaseh... cam ikan mas... cam ikan selar... eh ikan selar??? wahahahahhahaaaa... n kat blog ni pun ada org konfius ngn entry aku tuh... hahahhaaa... pic tu xleh nk enlarge rupenya... n jugak enrty aku langsung xde kena mgena ngan tajuk... hahhahaa.. aku saja xnk bagi sama... actly tajuk aku=footnote aku je... lalallalaala... jgn marah ye... test iq sket...

*ptg td aku dpt panggilan tepon ke2.... wah! sonok tol...n harap ada yg ke3 lak... ;o)

piEcEs of mE~

Khamis, 27 November 2008

jangan biarkan diri anda d sElubungi mistEri~

saLam~

rini bila bukak fs... tgk encik u dh btukar jadi pompuan... hahahhaaa... so, aku pun tukar jadi org sama... sbb kitorg sgt2 minat pic tu.. really2 luv it! so, fs kitorg dh kelam kabut... wahahahaa... kaseh lak tukar pic jugak... cuma encik u je belom sempat tgk... hahhaaaa.. mst pecut bwak kete tuh... yela nk blik cepat2 nk tgk fs tu... lalalalalaa

ni yg aku nyer...


ni kaseh nyer lak...

cuba perhati betul2... apa yg beza..?? ada 1 pic yg sama tp tuk 2 org yg len.. kitorg sgt suka pic tu... sgt2 comel!

*encik u xdpt nk tunjuk sbb dia punyer page still pic yg lama... wahahahhaaa...

Selasa, 25 November 2008

singlE ladiEs~

saLam~

heheheee...pagi td aku masuk ofis lambat sbb g site dulu... pastu dh kat ofis terus on9...hahahaaa.. terpacul msg dr mrnazri.. suh tgk blog dia smbil menyusun 10 jari dia tuh... aku pelik.. terus terjah blog dia... hahahhaaha... rope2nyer dia jadikan aku model sambilan tuk dia bkarya... adei... jgn lupa 20% yer (ikut kaseh n encik u la ni) hahahahahaha.. nila karya dia...tarrraaa


it's me... lalalallalaaa

k skang tyme tuk dnilai plak...

1.pic ni bagus (sbb tu pic aku...hahhahaa)

2.tp aku rasa agak tombam pp tuh! (bleh kecikkan sikit x?)

3.tingkatkan usaha anda lagi yer mr nazri bior cantik lagi pic tu.. hahahaaa

nway, thanx a lot fren! kalo ada masa buat la byk2 ye...letak lam frame.. kalo jual ada org nk beli x agak2 nya? org nk beli tuh sbb pic tu ka sbb org yg lukis tu terer lukis? lalallalaala

*layan lagu single ladies... lalallalaaaaa~

piEcEs of mE~

Isnin, 24 November 2008

amin...

saLam~

hari umah aku bising woo... ramai org katakan... hehheee... td duk tgh tgk fs...tgk blog... sambil bergosip ngan mummy aku... wah lama giler kitorg bergosip... benti mkn jap pastu smbung lagi... mcm2 citer mummy kuarkan.. padahal hari2 aku 3g ngan dia...adei.. xbusan kah dia bercerita... sbg anak yg sgt2 baik n dsayangi.. cewah! aku pun layan aje... heheheh (bodek tu sbnrnya) tengah2 duk bgosip...tetiba dgr bunyi ank kucing...mula2 slow je pastu kuat lak... aku jenguk la kat tingkap nmpak benda bgerak2... ada ank kucing 2 ekor rupenyer... aku n mummy dh riuh sekampung... yela kami jela lam family takut kucing.... wahahahahha.. aku siap nangis lagi dulu bila org usik anak kucing... dulu umah aku mmg sarang kucing... sbb sumanya suka kucing.. cam2 nama ada... teacher's pet..khomsah..cotton..mosey dayang..n byk la lagi... xingat dh.. n byk jugak yg mati sbb suka duk lam tayar... kena tula kena nila... mcm2.. lama2 ilang gitu je...yg kena buang pun ada...toki aku yg buang sbb slalu sgt naik atas atap umah dia... hahhaha... smpai adik aku nangis.. pastu kucing tu dtg balik...c... betapa syg nya kucing tu kat family aku... huhu.... ni pic kucing tuh.. ketakuatan kot..

comey kan...?

tp skang dh xde.. mak dia dh angkut pegi lain kot... may b terasa tmpat tu dh xselamat pas kena sergah d kitorg tadi... harap2 mak dia dh bawak kat tempat best la yer... dh le musim ujan skang... cian dia kn? aku takut2 kucing pn xde la kejam sgt... still ade rasa belas kasihan... hehehehe.. tgk kucing rasa je nk bagi kaseh...yela dia kan suka kuceng...hehehe yeke?

bila ckp ngan mummy je mst aku jadik sedey... ntah la... mayb syurga d bwh tapak kaki ibu kan? dia selalu inginkan yg tbaik untuk anak2 dia.. tp selalu je kitorg x dgr.. aku anak yg kira sgt rapat mummy... mummy byk sgt bkorban tuk aku...daddy jugak... diorg kdg2 ter'over' manjakan aku smpai adik bradik aku yg len terasa.. ntah...mayb mummy n daddy xpasan.. n mayb aku sorg yg selalu ikut ckp mummy n daddy.. tp aku rasa kebelakangan ni aku rasa aku sedikit berubah... kdg2 aku langgar ckp mummy n daddy.. skang rasa inginkan seperti dulu muncul balik.. huhu.. insyaallah aku akan akan terus menjadi anak solehah... n tuk mummy aku tau dia maukan aku memilih yg terbaik demi tuk kebahagian aku dunia akhirat... n aku cuba mencari yg terbaik tuk diri aku sdr.. tapi aku jugak dh bjanji... kiranya aku xmampu mencari yg terbaik.. terpulang lah kat mummy... hahahhahaa.. adei... nape emo nih! xsuka tau!

*kopi itu sudah kutemui... cinta itu jugak akan hadir suatu hari nnt...amin~

piEcEs of mE~

Ahad, 23 November 2008

pErfect timE for a gOod cuP oF coffEe~

saLam~

ari ni aku xde pape nk buat.. tetiba rasa nk potong rambut n wat treament skali... dh agak lama aku x pegi treatment ni... last skali raya taun lepas... huhu... aku telah mengorbankan rambut aku buat kali ke 3... lalalalaaa.. sbb aku dh puas berambut panjang... sejak aku darjah 1 aku simpan rambut smpai la aku form 4 kalo xsilap... dh cecah pinggang la jugak... dh le lebat berat je rasa bk bawak rambut tuh... pastu aku maintain je rambut paras bahu... dh xpanjang2 lagi... pendek ade la... heheheh..

rambut ku sebelum d korbankan...

thomas & guys...

tarraaaa... nila rambutku skang.... tp sgt pendek plak rase..

huhu lama lagi la nk panjang rambut aku tuh... hahahaa.. senang kan pendek... xyah susah2... pagi2 nk mandi pun kejap je kering... ni dh kali ke 3 aku potong cam ni... hehehhe... 1st tyme aku tgk stewardess (tyme aku balik ganu tuk pojek ibai-mrnazri jgn kutuk apa k!) yg rambut gini... sgt cantik... dan aku terpikat.. pastu je aku tgk rihanna plak wat style gini... huhu ... rihanna yg tiru kah?hahhhaaa.. pastu ramai plak aku tgk gaya gini skang...hehhehehe... ok la tu...

ptg td aku saja jalan2 sambil joging lagi kat taman depan tu... tyme nk kuar hannah sebok tol nk ikut... xseswai langsung dia tuh... kasut je seswai... jatuh je nk nangis... sape suh pakai gitu... hahaha

kamu sgt cekwe!

tinggi la kamu nnt ye hannah

kami... lalalala~

hehheehe...ade jugak aku yer.. aku dh post hannah balik umah... lalallalalaa

skang aku tgh tgu mummy, esoh n abg aku smpai dari ganu... wah bestnyer... heheheh...

*pErfEct timE for a gOod cuP oF coffEe... lalalalalala

piEcE of mE~

Sabtu, 22 November 2008

apa yEr?

saLam~

arini awal giler aku bangun... lam 545 am kot.. aku set alarm kol 6am tp abg aku kejutkan aku dulu...hahahahaaa.. aku kena antar dia pegi lcct sbb dia nk balik ganu amek mummy n esoh.. daddy xjadik dtg sbb keje dia blom setel... huhuhu.. diorg spatutnya dtg smlam lagi tp xjadik.. n aku tpaksa jugak cancel pegi wedding azie kat ipoh.. huhu sorry azie..

tgh dok layan katil akak aku plak call ajak pegi kemaman amek husband dia baru blik keje kat laut.. huhu bukan nelayan yer...hahahhaa.. tp aku malas nk ikut so aku kena la jaga si hannah yg sgt nakal sorg2.. kena pegi amek kat ofis akak dulu sbb ofis akak aku ada sukaneka apa ntah...tu yg hannah ikut skali.. on d way balik umah... mcm biasa dia lam kete akan ulang alik pegi depan pastu blkang pastu depan lagi.. aku nk suh dia duk diam aku bagi la purse aku.. dia mmg xleh tgk purse sape2...abes dia kuarkan satu2 isi purse tu.. tgh dia duk buang isi purse aku ngan mulut dia duk bunyi je.. nk ckp apa benda ntah ler... tetiba dia senyap... aku tgk dia tertdo ropenye... hahahhaaa... adei.. nape la cekwe sgt hannah tu...

tgk... betapa gumuk nyer dia tdo sambil pgg purse aku tuh... adei... pakai baju baru tuh.. pok ngoh beli ek... ;o)

kalo aku jaga dia mmg kompem aku xbleh wat apa2... aku masak pun yg simple je wat kuey teow goreng je.. cane aku nk masak lama2 kalo asyik nangis nk dukung je... xpun dia nyebok pegang tu pegang ni... abes tunggang langgang dapur tu... sia2 je aku plak yg kena kemas nnt...hahhaaha... nila aktiviti hannah...sepah2 kan barang2 mainan dia...n jugak buku! menyampah tol la... mcm tau baca je...

suka kah kamu baca buku2 itu...? remaja lak tu... remaja zaman bila la ada lgi tuh... hahahaha

ptg tadi aku bawak la hannah jalan2 taman depan tu... sian dia duk lam umah je.. dia mmg suka kalo bleh main sana sini.. adei letih nk kejor... xleh bagi lama2 dia kat luar sbb dia suka sgt amek sume benda letak lam mulut..eiii geram tol la..

walkway dh ada nk lari atas rumput yg basah lak... xterkejo gini!

kuat tol budak ni... tgh selsema n batuk pun bleh lari2.. balik taman aku bg susu yg aku campur ubat selsema.. dia mmg gemar betol mkn ubat...xtau la nape...tp skang dia dh xsuka mkn ubat selsema n batuk.. tu yg aku campur skali lam susu... pastu mula la dia mamai... n terus tdo... hahahhaahaaa...n skang aku bleh bsenang lenang sbb ibu n ayah hannah sudah balik... diorg dh kuar pegi giant kot... hannah terus je bangun bila dgr ibunya nk kuar... adei... lawak tol la ko hannah...

*mcm nk buat sesuatu je tp apa yer...????

piEcEs of mE~

Jumaat, 21 November 2008

kopi & cinta itu~

cinta itu ibarat menikmati secawan kopi yg panas
yang memiliki aroma yg tak bisa dilupakan
pastinya ia tidak lengkap tanpa susu dan gula
begitu juga cinta yg saling melengkapi
juga tidak perlu tergesa-gesa untuk mendapatkan cinta itu
serta perjalanan cinta itu yg tiada berpenghujung
seperti kelihatan bulatan di dalam cawan


*aku suka kopi itu seperti aku suka cinta itu

piEcEs of mE~

Rabu, 19 November 2008

finally...

There are 4 things in life that you cannot recover

The stone...
...after the throw!
The words...
...after it’s said!
The occasion...
... after the loss!
The time...
...after it’s gone!

SIMPLE RULES TO BE HAPPY
Remember the five simple rules to be happy:
1. Free your heart from hatred.
2. Free your mind from worries.
3. Live simply.
4. Give more.
5. Expect less

*finally i found it... yey! ;o)

piEcEs of mE~

Selasa, 18 November 2008

ehEm...ehEm...ehem kasEh~

salam~

sila klik yer ---->Numar pin'la unu bY Cleopatra Stratan... best! wallaweh... comey giler budak ni...pandai plak nyanyi tuh.. (sambil berangan aku ada anak yg comel n chubby...lalalalallala) tp xtau ape dia nyanyi (garu kepala sambil senyum)

*1st tyme chat ngan dia kelmarin kot...dia bagi lagu ni... dh nk tdo sanggup tgu nih... hahhahaa... ehem3 kaseh... lalallalalalaaa...

pEsanan pEnaja!

katy pErry
hot & coLd

You change your mind
Like a girl changes clothes
Yeah you, PMS
Like a bitch
I would know

And you over think
Always speak
Critically

I should know
That you're no good for me

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
(you) You don't really want to stay, no
(but you) But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down

We used to be
Just like twins
So in sync
The same energy
Now's a dead battery
Used to laugh bout nothing
Now your plain boring

I should know that
you're not gonna change

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
(you) You don't really want to stay, no
(but you) But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down

Someone call the doctor
Got a case of a love bi-polar
Stuck on a roller coaster
Can't get off this ride

You change your mind
Like a girl changes clothes

Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
(you) You don't really want to stay, no
(but you) But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down



*p/s :
1.Buat kaseh aka makcik...sila bgtau sekiranya dtg ke kl yer..fitri nk tompang
sekaki pegi cimb bank tuh...hahahhahaha
2.Buat encik U...sila bagitau kalau balik rumah mam besau yer..hahahhahahaha

piEcEs of mE~


Isnin, 17 November 2008

mY crEator~

~bila disayangi~

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namaMu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat Mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namaMu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang Mu
Ku berserah diri

by
ukays

*thanx to my Creator~

piEcEs of mE~

suatu kEtika dahulu....

~aku tanpa cinta mu~

Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku
Mengapa cintaMu tak pernah hadir
Subur dalam jiwaku
Agarku tetap bahagia
Tanpa cintaku tetaplah Kau di sana
Aku tanpa cintaMu
Bagai layang-layang terputus talinya
Telah ku mungkiri janjiku lagi
Walau seribu kali
Ku ulang sendiri
Aku takkan tempuh lagi
Apakah kau terima cintaku lagi
Setelah ku berpaling
Dari pandanganMu
Yang kabur kerna jahilnya aku
Masihkah ada sekelumit belas
Mengemis kasihMu Tuhan
Untukku berpaut dan bersandar
Aku di sini kan tetap terus mencuba
Untuk beroleh cintaMu
Walau ranjaunya menusuk pedih

by
nirwana

*suatu ketika dulu... hehehhee.. manusia bleh berubah tp hati siapa yg tahu... ;o)

piEcEs of mE~

oN bEhalf~

~cukupla sekali~

Di saat kupinta keputusanmu
Kau masih menanyakan semalamku
Bertanya tentang dia dan kehebatannya
Sedangkan segalanya telah engkau tahu
Tiada rahsia hidupku

Di saat kulahirkan kekesalan
Sengaja kau mengambil kesempatan
Mengungkit perbuatan dan keterlanjuran
Kau ulang bercerita tentang hati luka
Membuat ku rasa berdosa

Demi masa depan yang kita mimpikan
Hapuskanlah kenangan yang mengusik perasaan
Tiap kali memandangmu tak terhingga kesalku
Maafkan aku sayang menodai kepercayaanmu

Andainya ku dapat menarik kembali
Detik-detik hitam yang berlalu
Kesilapan serupa tak akan ku ulangi
Cukuplah sekali menyakitimu
Cukuplah sekali kau membenciku

by
jay jay

*dis song special to miss J***** **N. mayb on behalf of him..

piEces of mE~

siLa bantu saya~

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa perangsang

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di puncak akli
Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di kemuncak akli

Duri
Penjajahan cinta mu
Ke atas bumi raga ku
Duri
Penjajahan cinta mu
Di bawah awan setuju
Adalah suatu pengalaman

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa harapan

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Engkaulah yang kini mekar
Dalam diri ku yang melankolia
Akulah simpang tersasar
Karam janji ku yang melankolia

by
ann
~cinta melankolia~

*sape tau maksud melankolia ek...?sila bantu aku yg xtau ni... hahahaha..

piEcEs of mE~

siLa bantu saya~

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa perangsang

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di puncak akli
Bunga kembang bertali hati
Bunga kembang di kemuncak akli

Duri
Penjajahan cinta mu
Ke atas bumi raga ku
Duri
Penjajahan cinta mu
Di bawah awan setuju
Adalah suatu pengalaman

Tiada terfikir
Terlintas
Engkau akan tiba
Membawa harapan

Tiada terfikir
Terlintas
Engkaukan membuka
Sempadan perasaan

Engkaulah yang kini mekar
Dalam diri ku yang melankolia
Akulah simpang tersasar
Karam janji ku yang melankolia

by
ann
~cinta melankolia~

*sape tau maksud melankolia ek...?sila bantu aku yg xtau ni... hahahaha..

piEcEs of mE~

raingErs~

Don't know what you really got.
It's hard to stay and not pretend.
Can't make sense in what you thought.
It seems I can't comprehend.
I'm happy to be, only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna hear you bitch no more.
I was better off a year before.
No matter how I try I can't ignore.
Every time I think my brain gets sore
When I'm with you.

What's so hard about good-byes?
I'm sorry I'm just not as keen
On planning out our perfect lives
When I'm only 19.
I'm happy to be only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna try and just be friends
Nothing's change my mind again
If ever there were thoughts I had they're dead.
I can't even think inside my head,
When I'm with you

I'm on my way, can't you see that's the truth.
So long, can't stay,won't you see that's the truth.
I'm on my way,can't you see that's the truth.
So long, can't stay, won't you see that's,
See that's the, see that's the...

Last that I could take.
because it's getting really hard to fake.
It's not like it's my problem that you're late.
But can't you just spare the lies I hate?
When I'm with you

cRazy amanDa bunkfacE!
~sum41~

* am i raingEr....? to all raingers --> raingErs... am i addicted to indi band...?hurmmmm... ;o)~

raingErs~

Don't know what you really got.
It's hard to stay and not pretend.
Can't make sense in what you thought.
It seems I can't comprehend.
I'm happy to be, only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna hear you bitch no more.
I was better off a year before.
No matter how I try I can't ignore.
Every time I think my brain gets sore
When I'm with you.

What's so hard about good-byes?
I'm sorry I'm just not as keen
On planning out our perfect lives
When I'm only 19.
I'm happy to be only all that you see.
And I'm not one to learn to be the same.

I don't wanna try and just be friends
Nothing's change my mind again
If ever there were thoughts I had they're dead.
I can't even think inside my head,
When I'm with you

I'm on my way, can't you see that's the truth.
So long, can't stay,won't you see that's the truth.
I'm on my way,can't you see that's the truth.
So long, can't stay, won't you see that's,
See that's the, see that's the...

Last that I could take.
because it's getting really hard to fake.
It's not like it's my problem that you're late.
But can't you just spare the lies I hate?
When I'm with you

cRazy amanDa bunkfacE!
~sum41~

* am i raingEr....? to all raingers --> raingErs... am i addicted to indi band...?hurmmmm... ;o)~

mau pigi kawEn~

siApa aKu~
suki

Pernah ku'slalu mengalah mulanya
Malu tuk mengatakan apa yang kurasa
Namun impian menyala-nyala
Akan kukejar hingga tercapai cita-cita

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Pasti kau mengimpikan oh apa rasanya
Menari bagai bintang seindah angkasa
Memang tak mudah seperti kau bayang
Kau harus percaya, tabah, dan usaha

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Di sini megah kuberdiri
Berselindung lagi
Ku'kan memburu cita-citaku
Tak gentar bersuara kerna kupercaya tibanya waktu yang milikku

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Inilah....saatnya
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku.....

>english version sape nyanyi ek...?sila tunjukkan diri sapa yg tau...lallallaaaaa


* next week kena drive pegi ipoh azie kawen...sbb x pegi kat klantan arituh...next 2 week kena pegi kuala kangsar lak...c pu3 ogy lak kawen... wah sesak nafas jalan jauh aje nih...

piEcEs of mE~

mau pigi kawEn~

siApa aKu~
suki

Pernah ku'slalu mengalah mulanya
Malu tuk mengatakan apa yang kurasa
Namun impian menyala-nyala
Akan kukejar hingga tercapai cita-cita

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Pasti kau mengimpikan oh apa rasanya
Menari bagai bintang seindah angkasa
Memang tak mudah seperti kau bayang
Kau harus percaya, tabah, dan usaha

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Di sini megah kuberdiri
Berselindung lagi
Ku'kan memburu cita-citaku
Tak gentar bersuara kerna kupercaya tibanya waktu yang milikku

Inilah saatnya kuberdiri di pentas dunia
Biar semua saksikan
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku

Inilah....saatnya
Akhirnya impian bisa jadi kenyataan
Kini kulebih mengenali siapaku.....

>english version sape nyanyi ek...?sila tunjukkan diri sapa yg tau...lallallaaaaa


* next week kena drive pegi ipoh azie kawen...sbb x pegi kat klantan arituh...next 2 week kena pegi kuala kangsar lak...c pu3 ogy lak kawen... wah sesak nafas jalan jauh aje nih...

piEcEs of mE~

Ahad, 16 November 2008

livE ur lifE~

saLam...

haa...nila citer tetunggak aku...hehehe.. aku citer skali harung je...sng kan... jgn marah yer... sudi2 kan la baca smpai habes... lalallalaaa..

last weekend~

jumaat pas keje aku p hantar don kat kuala pilah pas seminggu dia coti...n sabtu dia ada test muet.. so tpksa la dia pegi ngan hati yg xrela... wahahahhaa.. then kebetulan abg ipar aku ada balik.. so akak aku plan nk g genting.. aku mmg malas giler nk join... hehhehe.. ptg sabtu pas aku pegi umah sepupu ada wat doa selamat sbb pakcik aku nk pegi haji.. dirg pun btolak la... xsampai 5 min akak aku call ty dnk pegi PD x? nnt pegi amek don dulu... so, aku pun merelakan hati yg xberapa rela nk pegi... huhu.. lam kul 6pm kitorg bertolak.. smpai kat don kul 8pm.. terus pegi PD.. lalu ikut dlam mmg mduga akal jugk la bg org yg 1st tyme pegi...hahahahaa.. smpai sana xhingat aku kol brape terus pegi mkn.. tyme tu MU tgh lawan ngan Arsenal... dah nk abes... tgk2 MU 0 lagik...hahahah... terus msg abg aku yg tgh tgk MU lawan Arsenal life kat sana... hahahah..wat letih p sana je.. tp aku xsure dia sokong apa sbb dia bwk byk jersey arsenal n chelsea je... hahahahahah... pas mkn pegi kat apartment yg akak aku penag duk tp dh penuh plak..carik2 last2 adela 1.. tp mcm xbrapa best je pantai tuh... dh le kitrg silap naik lift xjumpa2 tgkat yg kiorg nk pegi... mmg pecah perut nk boleh smpai sana... lawak2.. soknyer semua duk sebok nk g mandi kolam.. tp aku best je layan katil... wahahaha.. pas diorg breakfast baru aku join diorg... tp org dh ramai giler.. so kitorg pegi je kat pantai... tp xleh mandi... huhuhu

mereka

kami

tghari kitorg dh kena checkout... masing2 dh buat muka xbest sbb xbleh mandi n cepat sgt... hahhahaa... sapa suruh xplan betol2... balik pegi hantar don kat kuala pilah... don kuar masuk kmns tu cam dia punyer je... hahahahah langsung x kantoi... bijak betol don ye...

this weekend~

don ada balik.. ptg jumaat abg aku sampai.. so aku kena p amek kat klia..xsabar nk nengok apa dia beli nih...heheheh... wah! happy jugak le aku dpt handbag baru lalllaaa... tp aku tgh tggu 2 beg lagi yg xsampai2..adei.. penantian 1 penyeksaan kn? huhu... pagi2 sabtu xde wat pape pun.. bila aku suh don basuh kelly...dia ngan rela hati nk basuh... aku pun ngan rela hati jugak apa lagi bagi jela... hahahaaaa...

car wash gal...??

bila si budat nakal xbleh join sama ;o)

bila dh busan duk umah... aku ajak don kuar.. dh lewat ptg kitorg kuar... dh 630pm baru kuar.. kitorg xkesah sgt kuar tyme ni sbb kami on leave...heheheheh.. mula2 akak suggest p bukit tinggi je... tp don xnk.. so pegi la sunway pyramid.. akak dh awal2 bgtahu xnk drive.. cess.. aku la yg kena jadik driver...huhu.. pusing sana pusing sini.. tgk ape yg patut... cam biasa... niat nk window soping je akan jadik soping... hahahah tu aku suka wat window+soping...lallaaalaa.. aku beli present wat seseorg even dh belated..heheheh.. n aku sempat beli baju n kasut... hehehehee... tp spatutnya aku dh janji ngn don nk pegi ber'steambot' tp ntah cane silap plan.. nk kena balik awal sbb nk beli susu hannah... cess sebok je la hannah ni...

bila kete gerak je... hannah mula nangis... apa kes penakut...hahhaaa

hari ni don dh kena balik pilah... abg aku tetiba malas nk hantar sbb letey... so aku tpaksa la drive pegi sana... mujur la akak n hannah ikot.. kalo x.. abes pokok2 tepi jalan aku ajak sembang nnt... hahahhaha... tp dh balik peristiwa cuak yg sgt2 berlaku... tgh2 duk beratu tgh jalan n kebetulan aku betul kat simpang 3.. kete dpan aku bagi jalan tuk kete tu kuar simpang.. baik punya kete tu kuar tetiba ada 1 motor berdesup lalu...terus tcampak... ishhh... betol2 dpan mata... takut kejap aku.. hehhee.. 1st tyme tgk org xcden... tp aku dh penah rasa langgar org... lallalaala... n masa tu even aku cuak teramat sgt sbb langgar org tp ada peristiwa yg aku xkan aku lupa *thanx to him* n last aku selamat smpai jugak biar pun letey aku duk beratur kat highway td...byk tol kete...nk p mana ntah le...

>aku dh hupdate photo2 aku kat fotopages.... lalallalalalala~

* layan livE ur lifE~

piEcEs of mE~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular