Rabu, 6 Mei 2015

STRATEGI PUKAT TUNDA | "Selamtkan Bisnes Anda Sebelum RAMADHAN!"

Assalamualaikum wbt dan Selamat Sejahtera.


AWAS!!­ Bisnes Anda ­DALAM BAHAYA­!!!


Selamatkan Bisnes Anda ­SEBELUM RAMADHAN!.


Kenapa saya cakap macam ni?­


Kalau Anda perasan, bulan puasa semua peniaga akan ambil peluang ini untuk bua­t jualan KAW KAW. ­


Tapi terdapat sedikit masalah yang serin­g terutama bagi peniaga-peniaga kecil­


1 - Pesaing makin ramai­


2 - Kos iklan semakin tinggi­


3 - Peniaga-peniaga besar yang bermodal ­besar mula berbelanja besar untuk iklan,­ jadi yang masih baru berpeluh-peluh nak ­kejar


4 - Iklan FB ads lambat sangat jalan, re­ach atau kos tinggi


Jadi, saya nak kongsikan strategi ­yang saya sendiri gunakan yang saya ­gelarkan ­Strategi Pukat Tunda.­


Ianya mampu selamatkan bisnes anda ­sebelum bulan Ramadhan ini, ­dan strategi ini WAJIB dilakukan sebelum­ menjelang Ramadhan lagi.­


Ia juga mampu membuatkan anda ­satu tapak kehadapan berbanding ­pesaing pesaing anda, dan jika tak kena gayanya, minggu pertama Ramadhan jualan anda ­atau stok barangan anda ­DAH SOLD OUT­.­


Ia juga mampu selamatkan duit anda dari bersaing dengan iklan-iklan malah sepanj­ang Ramadhan nanti, dan silap silap anda dah­ rasa tak nak keluarkan kos iklan dah pun­, sebab barang dah habis.­


Strategi ini sebenarnya dah diguna pakai­ oleh syarikat syarikat besar, gergasi la­in, dan tak ramai peniaga-peniaga biasa yang­ guna, jadi silalah guna supaya anda mampu ja­di setanding dengan gergasi-gergasi lain wa­laupun cuma baru esok start berniaga.­


Berminat nak tahu lebih lanjut?­


Boleh lihat disini :­



--> Strategi Pukat Tunda <--


 

Jom kita tengok apa kata mereka yang sudah berjaya dengan STRATEGI ini!




[caption id="attachment_4518" align="aligncenter" width="500"]AN_IMG_1430794229221 testi #1[/caption]

[caption id="attachment_4519" align="aligncenter" width="500"]FB_IMG_1430794226062 testi #2[/caption]

[caption id="attachment_4520" align="aligncenter" width="500"]AN_IMG_1430794223545 testi #3[/caption]

[caption id="attachment_4521" align="aligncenter" width="500"]FB_IMG_1430794220902 testi #4[/caption]

[caption id="attachment_4522" align="aligncenter" width="500"]FB_IMG_1430794217991 testi #5[/caption]

[caption id="attachment_4523" align="aligncenter" width="500"]AN_IMG_1430794215210 testi #6[/caption]

[caption id="attachment_4524" align="aligncenter" width="500"]AN_IMG_1430794179009 testi #7[/caption]

Bagaimana? Berminat?



--> Strategi Pukat Tunda <--


Semoga ianya bermanfaat buat anda!


Terima Kasih ­


Salam Kejayaan & Salam Kekayaan­


Fatin Arinajmee


Strategi Pukat Tunda

Isnin, 20 April 2015

8 Cara Menjaga & Membersih Hati secara Alami

[caption id="" align="aligncenter" width="500"] love ur liver[/caption]

8 Cara Menjaga & Membersih Hati secara Alami

Hati adalah organ dalaman terbesar di dalam badan dan memainkan peranan penting dalam mengekalkan metabolisme yang normal dan detoksifikasi badan secara semulajadi.

Jom kita rawat & jaga hati kita secara alami.

1 . Bawang putih

Bawang putih banyak mengandungi sulfur yang mengaktifkan enzim dalam hati yang bertanggung jawab untuk membersihkan racun dari tubuh. Bawang juga mengandung allicin dan selenium, dua nutrisi yang terbukti membantu melindungi hati dari kerosakan akibat racun dan membantu dalam proses detoksifikasi.

2 .  Teh Hijau

Teh hijau kaya akan kandungan catechin, jenis antioksidan yang telah terbukti untuk menghilangkan akumulasi lemak dalam hati dan membantu fungsi hati.

3 . Sayuran hijau

Sayuran hijau berdaun seperti bayam, sawi, dan kubis juga meneutralkan logam berat dalam tubuh yang masih bersisa di hati serta membantu melancarkan aliran cairan hempedu.

4 . Walnut

Kacang ini  mengandung glutathione dan juga merupakan sumber omega – 3 yang membantu untuk mendetoksifikasi hati serta adalah makan otak.

5 . Avocado

Avocado mengandung glutathione yang secara aktif yang dapat meningkatkan kesihatan hati dengan melindungi beban beracun dan meningkatkan daya pembersihannya.

6 . Lemon dan oren

Lemon dan oren kaya akan vitamin C dan antioksidan alami, dua pembersih hati yang kuat. Seperti bawang putih, lemon/oren juga mengandung senyawa yang meningkatkan produksi enzim detoksifikasi hati.

7 . Kunyit

Kunyit merupakan salah satu makanan yang paling kuat untuk mempertahankan hati yang sihat, yang secara aktif melindungi hati terhadap kerosakan beracun dan rosak. Kunyit juga meningkatkan produksi cairan hempedu, menyusutkan pembesar saluran hati dan meningkatkan fungsi hati.

8. Shaklee DTX Complex

DTX Complex menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi hati yang sihat dengan satu formula unik herba-herba dengan antioksidan dan aliran hempedu yang diperkaya*.

Gabungan unik bahan botani dalam Shaklee DTX Complex menyokong kesihatan dan fungsi hati dengan dua cara:

(1) Ekstrak biji benih Milk Thistle, biji benih Schizandra Chinensis dan cendawan Reishi mempunyai ciri-ciri antioksida, menawarkan perlindungan untuk sel-sel hati dan dipercayai dapat meransang sintesis protein bagi pemulihan dan pembentukan semula sel-sel hati*.

(2) Pati Dandelion, Kunyit dan Artichoke membantu mengekalkan aliran hempedu normal, menyokong satu daripada organ (hempedu) yang diperlukan untuk mengeluarkan sebatian-sebatian toksik daripada tubuh*.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Jumaat, 17 April 2015

TipsIK | 11 Tips Murah Rezeki

11 Tip Murah Rezeki dari Facebook Irfan Khairi

1. Redha sekiranya ada pintu rezeki tertutup. Bukan rezeki kita la tu… tapi InsyaAllah tingkap rezeki lain akan terbuka.

2. Nak duit? Perlu Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakal. Baru dapat D-U-I-T :)

3. Maafkan salah & silap orang lain sebelum tidur malam ini. Bila hati tenang, rezeki mudah datang.

4. Kalau tak mampu untuk sedekah wang ringgit selalu, lakukan solat Dhuha selalu kerana ianya mengandungi banyak manfaat sedekah.

5. Bersangka baik dan doakan kejayaan orang lain. InsyaAllah ramai akan doakan kita kembali.

6. Tunaikan hajat orang lain dan bantu orang lain mencapai hajat/matlamat mereka. Nanti ramai yang akan membantu permudahkan usaha kita pula.

7. Sedekah dan derma confirm tidak akan mengurangkan rezeki anda. Malah ia akan menambahkannya lagi.

8. Sekiranya terjumpa jalan buntu, tak perlu minta bantuan orang lain dulu. Terlebih dahulu minta bantuan Allah swt. Solat Istikharah untuk memohon petunjuk yang sebaiknya.

9. Tunaikan amanah dan tanggungjawab yang diberikan dengan sebaik mungkin tanpa memikirkan imbuhannya.

10. Sentiasa bersikap rendah diri walau siapa pun anda dan sebesar mana pun jawatan yang disandang agar anda menjadi insan yang lebih dihormati dan disanjungi.

11. Tidak mengambil kesempatan di atas kepercayaan yang diberikan dengan sentiasa bersikap jujur dan telus.

Credit : FB IK




Posted from WordPress for Android

Khamis, 16 April 2015

Hari Raya = Duit Raya | Jom cari DUIT RAYA TANPA MODAL!

HARI RAYA = DUIT RAYA = $$$

✔ Duit Raya?
✔ Baju Raya?
✔ Kuih Raya?
✔ Tambang balik kampung?
✔ Perhiasan Raya?

DUIT GAJI TAK CUKUP??

JOM TAMBAH GAJI DENGAN BISNES! TAPI.....

📌 Takde modal?
📌 Takut rugi?
📌 Tiada sambutan?

Jangan risau kami dari Bareeqa KitcHen akan memberi peluang kepada anda BANTU DIRI dalam menyelesaikan masalah ini!

Jom lakukan sekarang PERSIAPAN HARI RAYA TANPA MODAL BESAR!

Sebarang maklumat sila whatsapp 012.395.6467 (Fatin)
Boleh follow IG kami Bareeqa_Kitchen untuk info lanjut juga.







Posted from WordPress for Android

Sabtu, 11 April 2015

Info | Fahami PCOS dan kaitan GLA

Assalamualaikum wbt

Entry kali ini, fatin nak sentuh mengenai masalah kesuburan yang disebabkan oleh PCOS.

Apa itu PCOS?

PCOS ni ialah POLYCISTIC OVARIAN SYNDROME. Masalah reproduksi yang terjadi daripada ketidakstabilan hormon yang membuatkan kitaran haid tak tentu.

Menurut Dr Hamit Arshad (Pakar Sakit Puan) :

"Haid yang tidak teratur pusingannya, biasanya ini terdapat dikalangan wanita yang agak gemuk atau berlebihan timbang berat ikut ukuran tingginya. Ada juga berlaku pada wanita yang tubuh badanya sederhana atau kurus akibat daripada gangguan hormon yang berlaku secara semulajadi. Bagi mereka yang gemuk, cara untuk memulihkan kitaran haid secara normal ialah dengan mengurangkan berat badan tetapi bagi mereka yang normal atau kurus berat badannya, tidak perlu bimbang selagi ia belum berkahwin. Malah keadaan keluaran haid yang jaraknya panjang antara satu haid dengan satu haid yang lain, mungkin ada kesan baik terhadap kesihatan wanita tersebut. Tentang kesuburan, memang benar wanita yang haidnya tidak teratur dan lambat datang, memang kurang subur. Tetapi keadaan ini biasanya boleh diperbetulkan dengan beberapa kaedah rawatan kesuburan."

Kajian menunjukkan 90% wanita yang mengalami haid tak teratur mengalami PCOS dan 30% yang tidak mengalami haid langsung adalah pengidap PCOS ini.

Biasanya PCOS berkait rapat dengan genetik atau keturunan. Ini bermakna jika mak kita atau sedara perempuan kita mengalami PCOS yang lain juga turut mengalami PCOS. Tapi bukan semua PCOS berpunca dari keturunan. PCOS terjadi kebanyakkan pada wanita pada usia 20-30 tak kira kaum dan budaya.

Ramai wanita mengalami gejala atau simptom yang berbeza beza diantara satu sama lain yang kadang-kadang membuatkan diagnosa secara klinikal menjadi sukar.

➿ Perbezaan ovari normal dan PCOS


[caption id="" align="aligncenter" width="200" caption="Ovari"]image[/caption]



[caption id="" align="aligncenter" width="280" caption="Ovari"]image[/caption]



Pic credit --》Google

➿ Sekiranya anda mengalami gejala-gejala dibawah, anda BERKEMUNGKINAN menghidapi PCOS  :

✔ Haid yang tidak teratur atau tiada ovulasi
✔ Tahap hormon androgen yang tinggi membuatkan pertumbuhan bulu yang banyak di muka atau badan
✔ Gelap di bahagian celah kangkang @ leher @ ketiak
✔ Jangkitan kulat di vagina
✔ Polycystic Ovari

➿ Bagi memastikan anda mengalami PCOS atau tidak, diagnosa PCOS boleh dibuat dengan menjalani :

✔ Ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid
✔ Ujian tahap testosteron
✔ Imbasan ultrasound.

➿ Wanita PCOS bakal menghadapi risiko-risiko yang lebih berat jika tidak dirawat seperti berikut:

✔ Hiperplasia endometrium dan kanser endometrium (kanser lapisan uterus)
✔ Kerintangan insulin/Diabetes Jenis II
✔ Tekanan darah tinggi
✔ Dislipidemia (gangguan metabolisme lipid, iaitu kolesterol dan trigliserida)
✔ Penyakit kardiovaskular
✔ Tambahan berat
✔ Risiko keguguran yang lebih tinggi. Wanita-wanita tersebut juga mengalami kesusahan untuk mengandung akibat kitaran-kitaran haid yang tidak tetap serta kekurangan pengovuman.
➿ Rawatan untuk PCOS:

Setakat ini masih belum ada ubat untuk merawat PCOS. Ia adalah penyakit sepanjang hayat. Namun, penghidap PCOS masih ada harapan untuk hamil. Penghidap PCOS yang ingin mengandung perlu mengambil pil hormon seperti GLA Complex Shaklee  dan set kesuburan wanita.

Info mengenai GLA COMPLEX DAN SET KESUBURAN --》KLIK SINI




Posted from WordPress for Android

Jumaat, 10 April 2015

Dish Wash & Basic H Pembantu di Dapur 😘

Assalamualaikum wbt

Seperti semua tahu, selain Shaklee Healthy & Shaklee Beauty, juga ada Shaklee Home. Shaklee Home atau femes dengan Get Clean yang terdiri daripada Dish wash, Basic H, fresh laundary, Soft fabric, water pitcher.

Tapi kali ni fatin nak share feberet item untuk my home sweet home terutamanya kat dapur comel fatin! 😍

2 item yang wajib ada kat dapur sekarang ialah Dish Wash & Basic H2! Kenapa? Haa sebabnya 2 item ni sangat-sangat membantu fatin setelkan kerja-kerja permbersihan. Yelahh benda baru elok dijaga dari awal kan.. kalo tak makin lama makin kotor berkarat.

Basic H memang fatin guna buat lap counter top, sinki dan paling best bahagian stoove kalo tertumpah apa-apa. Sembur Basic H dan lap! Haaa sonang. Guna kat mana-mana permukaan pun ok tak de problem sebab Basic H kan dari bahan-bahan semulajadi ja.

Ok next yang palinggggg in love! -》HAND DISH WASH!






Sekarang fatin dah start bz baking balik so semua alatan-alatan membuat kuih ni  memang leceh nak basuh. Yelah dengan minyak dari butter, coklat, cream semua tu kan kena basuh betul-betul. Kalo tak akan ada kesan-kesan yang tak diingini. Kebersihan mesti jaga beb kalo melibatkan makanan ok.

Kalau guna pencuci lain mesti kena rendam air panas, basuh, bilas balik ngan air panas. Tu pun kadang-kadang bila dah kering masih bersisa. Dah kena basuh lagi. Ambik masa kan!

So sejak berchenta dengan Dish Wash ni memang saiiiyangg lah! Kikiki Memang senang! Boleh nampak perbezaannya tau! Hehe

Sekurang-kurangnya tangan ai is terjaga la kan.. ekeke. Takdela keras kematu duk kena sabun yang berkemungkinan mempunyai kandungan yang sensitif ;) jugak JIMAT!

Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain

Jom baca Keunikan Shaklee Hand Dish Wash

Selamat

📌Tidak toksik
📌Hipoalergenik
📌Tanpa klorin
📌Lembut pada tangan anda
📌pH seimbang
📌Tiada bahan kimia berbahaya

Berkesan

📌Amat berkesan menanggalkan minyak
📌Rumusan pekat: hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
📌Buih sabun yang tahan lebih lama

Mesra Alam

📌Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
📌Mudah biorosot
📌Tanpa fosfat
📌Tanpa bahan pewarna
📌Bungkusan yang boleh dikitar semula
📌Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

So berminat nak cuba?
PM/whatsapp fatin di 0123956467
Email di hello@arinajmee.com

Yang penting pilih yang SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM 😘😘



Posted from WordPress for Android

#ShakleeEffect | Perut Kempis, Keputihan hilang!

Assalamualaikum wbt

Lagi fatin nak share #ShakleeEffect Alfafa Complex pulak! Ok Alfafa ni memang cukup sinonim dengan kaum hawa!

Kenapa?

Selain femes dengan MILKBOOSTER, Alfafa jugak diambil untuk mereka yang ingin kurus dan memain peranan sebagai Agen detox. Selain itu untuk missV kaum hawa. Untuk keputihan dan keintiman! Tu orang gelarkan Alfafa ni sebagai ala-ala 'Kacip Fatima'! Haaa tu sebab yang dah beranak komfem suka hehe sebab dapat ketatkan yang longgar 😄😄 dan pastinya kebersihan missV terjamin dan bebas keputihan..

Jom kita baca Alkisah Sayang Alfafa 200%!


image



SAYANG ALFALFA 200%!!

Tajuk nak mengada je kan. Haha.. Kalau org tanya saya apa product Shaklee yang saya PALING SAYANG,
jawapan saya semestinya ALFALFA SUPERAWESOME!

Duluuuu..kisahnya nak KEMPISKAN perut yg mcm permukaan muffin ni. Maka ambil lah ALFALFA botol yg 700 biji terus.

Dalam sebulan BERAT TURUN sampai 2KG!!! Padahal makan macam raksaksa! Haha mesti lah mak suka kan!

Dan yang PALING TAK PERCAYA..
Masalah KEPUTIHAN pon HILANG terus! Ni memang sangat2 MEMUASKAN HATI sebab dah 2 tahun saya merawat, siap jumpa doktor semua.. tak hilang2..

Finally ALFALFA yang PALING MUJARAB! Alhamdulillah..

Kalau yang ada masalah mcm ni, takyah nak malu.. PM je saya ok! Senang kalau dah bersih suci, nak solat pon dah tak was-was.

Wirda.rasid
YES ") We got #S'Effect



So nak cuba?
Dapatkan Alfafa 330biji atau Alfafa 700biji anda sekarang!



Posted from WordPress for Android
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Popular